Двойно по-голям лимит ще имат от днес - 12 април,

...
Двойно по-голям лимит ще имат от днес - 12 април,
Коментари Харесай

Важна промяна очаква собствениците на Mastercard от днес

Двойно по-голям предел ще имат от през днешния ден - 12 април, притежателите на карти “Мастеркард ” при безконтактни заплащания. Вместо досегашните 25 лв. те ще могат да заплащат до 50 лв., без да вкарват пин код, оповестиха от компанията, представени от " Канал 3 ".

Увеличението на лимита за безконтактно заплащане важи за всички revolut карти с логото на “Мастеркард ”.

Много евентуално е промени в лимита за безконтактно заплащане, без да е необходим ПИН, да има и за картите с логото на “Виза ”, само че за момента такава стъпка не е оповестена.

Това е общоприета стъпка в развиването на пазара към въвеждане на новаторски способи на заплащане, разясняват финансисти.

“През годините безконтактните заплащания се трансфораха в основна част от всекидневието на потребителите, а също и на търговците и банките. Промяната, която вкарваме, е в допълнение доказателство за пазарната зрялост и общоприета еволюционна стъпка към въвеждане на новаторски и безвредни решения за заплащане ”, съобщи мениджърът за България на “Мастеркард ” Ваня Манова.

По данни на Българска народна банка и “Мастеркард ” безконтактните заплащания са се нараснали със 151% за последната година, което е надалеч над междинното за Европа.

Средната стойност на една трансакция е 58 лв.. Новият предел от 50 лв. отразява настоящите финансови потребности на потребителите и демонстрира зрелостта на българския пазар за тази стъпка, аргументират се още от “Мастеркард ”.

Увеличаването на лимита за безконтактни преводи щяло да разреши доста да се усили скоростта и удобството на огромна част от потребителите.

Навлизането на безконтактните заплащания е директно обвързвано с адаптирането на мобилните разплащания и популяризирането им в страната и чужбина. България застава измежду страни като Франция, Австрия, Германия и Италия с най-голям предел на цената на безконтактна транзакция. На 50 лв. се подвига лимитът на заплащанията без пинкод на един от огромните издатели на карти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР