Двойно да се увеличи минималната сума на дневните пари за

...
Двойно да се увеличи минималната сума на дневните пари за
Коментари Харесай

Ура! Вдигат двойно командировъчните

Двойно да се усили минималната сума на дневните пари за командировки в границите на България, които предприятия, бюджетни организации, институции и други заплащат на чиновниците си. Това планува смяна в наредбата за командировъчните, оповестена за публично разискване от Министерския съвет.

Недоволство поради ниските командировъчни пари както в страната, по този начин и в чужбина се зароди в края на предходната година. За нарастването им настояха от КНСБ. Наредбата за командировъчните в чужбина не е пипана от 19 година, а за тези в страната - от 15 година Така и към днешна дата, когато служащият е на командировка в страната, работодателят му дължи минимум 10 лева дневно, а в случай че остане за нощувка - 20 лева Размерът на дневните пари за Европейски Съюз пък е към 35 евро.

Миналата седмица от Министерския съвет разгласиха предложение за нарастване на командировъчните пари за чужбина. То планува те към този момент да се пресмятат в евро за всички дестинации. Освен това отпада и опцията служители да пътуват в бизнес класа на дълги полети.

Сега от държавното управление оферират минималният размер на дневните пари за командировка в България да стане от 20 на 40 лева А когато чиновниците пътуват за командировка с персонален автомобил, горивото към този момент няма да се заплаща на база междинния разход, а на комбинирания от градския и междуградски път.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР