Двойната олимпийска шампионка в спринта от Рио де Жанейро 2016

...
Двойната олимпийска шампионка в спринта от Рио де Жанейро 2016
Коментари Харесай

Томпсън най-бърза на 100 м в Кингстън, Прайс №1 м в света на чук при жените

Двойната олимпийска шампионка в спринта от Рио де Жанейро 2016 Илейн Томпсън (Ямайка) записа победа на 100 м на интернационалния атлетически шампионат от сериите на IAAF World Challenge в Кингстън, а Дийна Прайс оглави международната класация за сезона в хвърлянето на чук при дамите.

Томпсън, която не започва доста добре, пресече финалната линия за 11.06 сек (-0.3 м/сек). Керън Стюърт, която направи своето прощално съревнование в Ямайка, се подреди втора с 11.25 сек, а трета с 11.26 сек приключи Наташа Морисън.

“Исках по-бързо време. Стартът ми не беше необикновен, към момента имам проблеми с травмата в ахилесите, тъй че е мъчно за мен да натисна от блокчето в първите 30 метра. Но работя върху това и ще встъпвам в по-добра форма”, сподели след надпреварата Томпсън.

В същата дисциплинираност при мъжете се наложи американецът Рони Бейкър с 10.00 сек (+2.0 м/сек), Майк Роджърс зае второто място с 10.04 сек, а Тикуендо Трейси финишира трети с 10.14 сек.
 В хвърлянето на чук при дамите американката Дийна Прайс завоюва в Кингстън с най-хубав резултат в света за сезона от 76.27 м. Снимки: iaaf.org

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР