Двойката етнически турци, които в Германия създадоха ваксината Комирнати срещу

...
Двойката етнически турци, които в Германия създадоха ваксината Комирнати срещу
Коментари Харесай

Създателите на ваксината на Pfizer отказаха награда

Двойката етнически турци, които в Германия сътвориха имунизацията " Комирнати " против COVID-19, създавана от Pfizer, са отказали да получат премия на турска кемалистка неправителствена организация, оповестява уеб сайтът " Хаберлер ".

Проф. Угур Шахин и брачната половинка му доктор Йозлем Тюреджи, създатели на компанията BionTech, бяха удостоени с доста награди, измежду които медал за заслуги на Федерална република Германия, връчен им от президента Франк-Валтер Щайнмайер.

В Турция двамата учени бяха отличени от Дружеството за кемалистка мисъл да получат тазгодишната премия " Кемалист на годината ". Първоначално те приели премията, само че три дни по-късно са я отказали. Както Шахин и Тюреджи са обяснили в писмо до организацията, двамата не могат да одобряват оценката, защото те са учени, а премията е политическа.

Дружеството за кемалистка мисъл е световна организация, обвързана с концепциите на Мустафа Кемал Ататюрк, създателя на републиката. Организацията се опълчва на ислямизма и пази разделянето на религията от страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР