Двойка в САЩ беше глобена (28 000 долара; 23 000

...
Двойка в САЩ беше глобена (28 000 долара; 23 000
Коментари Харесай

Съдът в Уганда глоби двойка в САЩ с 28 000 долара за жестокост към деца

Двойка в Съединени американски щати беше санкционирана (28 000 долара; 23 000 английски лири) от съд в Уганда, откакто се признаха за отговорни в демонстрация на свирепост към деца и " нечовешко отношение " към тяхното 10-годишно приемно дете.

Никълъс и Макензи Спенсър одобриха обвиняванията според договорка, която докара до отпадане на доста по-сериозни обвинявания.

Те бяха упрекнати в трафик на деца и изтезания, за което можеха да получат пожизнен затвор.

Двойката накара момчето да спи на дървена платформа и го нахрани със студена храна.

Тяхната бавачка заяви за " повтарящото се неподобаващо нечовешко отношение " към момчето, което има специфични потребности пред локалната полиция предишния декември.

Те също се признаха за отговорни за унизително отношение, незаконна работа и противозаконен престой в Уганда без разрешителни.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > По това обвиняване те бяха наказани на два месеца затвор, които излежаха, откакто бяха задържани предходната година.

Съдията от Върховния съд Алис Кьомуханги също им подреди да изплатят на жертвата обезщетение от 100 милиона угандски шилинга ($26 000: £22 000).

" Детето беше в потребност на помощ и поддръжка, изгубил татко си и зарязан от личната си майка. За страдание обвинените лица не съумяха да се оправят със странното му държание “, сподели съдията, до момента в който произнасяше решението си. момчето е имало психиатрични проблеми и че двойката не е съумяла да се грижи за него вярно, тъй като нямат опит в родителството.

Този случай провокира отвращение измежду някои деятели за правата на детето в Уганда, който го назова насмешка с правораздаването.

Активистката Просковия Наджумба попита по какъв начин на двойката им е било разрешено да „ си тръгне “, откакто са признали, че са „ малтретирали дете “, оповестява AFP.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР