Двойка от Мелбърн получи неочакван, щедър подарък от българска служителка

...
Двойка от Мелбърн получи неочакван, щедър подарък от българска служителка
Коментари Харесай

Грешка за милиони:  Българка преведе $10 млн., вместо $100 на двойка! Влюбените харчели наред 

Двойка от Мелбърн получи непредвиден, великодушен подарък от българска служителка в криптокомпания.

Ивона Василева Цанова, която работи в българския клон на компанията, е прeвела $10, 4 млн., вместо единствено $100 на нищо неподозиращата двойка. Гафът е станал преди 7 месеца, само че едвам в този момент станаха ясни детайлности по случая. През това време влюбените пък по никакъв начин не се тормозили и харчели пари безсистемно.

Двойката от Мелбърн Джатиндър Сингх, на 37 година, и Теваманогари Манивел, на 40 година, са упрекнати, че са изтеглили парите и са ги изразходвали в парцели, дарове и първокласни предмети, написа DailyMail.

И двамата са се признали за почтени във вторник пред магистратския съд в Мелбърн за покупко-продажби с облаги от незаконна активност.

В правосъдни документи генералният управител и шеф на Crypto. com Калаш Мохан показва българката като оператора, позволил грешката на 11 май предходната година.

Във вторник съдът изслуша гаджето на Манивел, търговец на криптовалута, Сингх, че е употребявал данните за нейния акаунт, с цел да продължи да търгува посредством Crypto. com.

Но когато банковата сметка на Манивел не съответствува с тази на Сингх, компанията взема решение да възвърне подадената сума от $100. Г-н Мохан декларирал пред съда, че госпожа Цанова е направила грешката, когато инцидентно е копирала и сложила номер на сметка в секцията за превод на сумата.

Грешката й е нямало да бъде открита съвсем до Коледа, когато одит на компанията открива фрапантната неточност.

Г-н Мохан споделя, че госпожа Цанова, която съгласно LinkedIn е на позицията „ началник на заплащанията “ на Crypto. com, остава на работа в компанията, като нейните данни са предадени на полицията на Виктория. Предполага, че българката не е е направила каквото и да е закононарушение, единствено че тя е посочена в правосъдните документи като причинител на прехвърлянето.

Могат да бъдат разкрити и нови детайлности за хипотетичните проекти на двойката да откраднат нелегално извоюваните пари. Г-н Мохан декларирал пред съда, че Манивел е трансферирал $80 000 на 13 май в друга банкова сметка и е изтеглил $10 милиона от клон на CBA.

Одитор от Хонконг разкрил грешката на 23 декември, само че до тогава сметката на Манивел към този момент е намаляла до едвам $18 504.

Когато юристите на криптокомпанията потърсили по телефона Манивел на 8 февруари, тя е отказала да върне парите.

„ Тя не би имала причина да има вяра, че парите са й били преведени преднамерено, защото тя не е била наш клиент “, споделя той пред съда. Активите на Манивел били замразени в международен мащаб по заповед на Върховния съд на Виктория, само че до тогава двойката беше изтеглила повече от $8 милиона.

Сингх и Манивел може да лежат до 20 години зад решетките, в случай че бъдат приети за отговорни за кражба на парите.

Установено е, че през август двойката закупи два парцела в Сънбъри и подарили $1 милион на родственик на Сингх.

След като с него се свързва чиновник на CBA през декември, полицията твърди, че Манивел неотложно е трансферирал $2 милиона в сметка в Хонконг. Още $8 милион са преместени от акаунта на Westpac през идващите няколко седмици, до момента в който Crypto. com се пробва да получи нареждания за заледяване.

С приближаването на полицията Манивел се пробва да излети от Мелбърн до родината си в Малайзия на 17 март. Тя твърдеше, че се прибира, с цел да види децата си там, само че детективите настояват, че е купила еднопосочен билет и няма проекти да се връща. Манивел носи три куфара със скрити $11 000 в брой.

Докато Сингх не подава молба за освобождение под гаранция във вторник, на Манивел е разрешено да се върне при щерка си макар опасенията на полицията, че тя може да изчезне. Брат й - монтьор - предал гаранция от $10 000, с цел да обезпечи свободата й.

GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР