Двойка американски стратегически бомбардировачи B-1B се приземиха за първи път

...
Двойка американски стратегически бомбардировачи B-1B се приземиха за първи път
Коментари Харесай

За първи път: Стратегически бомбардировачи B-1B се приземиха в Швеция

Двойка американски стратегически бомбардировачи B-1B се приземиха за първи път в шведска военновъздушна база. Това оповестиха от Европейското командване на Военновъздушни сили на Съединени американски щати във вторник, представено от АП.

Кацането е осъществено предходния ден в границите на полетите на американските бомбардировачи над Европа до авиобаза Лулео-Калакс в Северна Швеция.

„ Това идване на стратегическите бомбардировачи в Швеция акцентира съдействието сред Съединени американски щати и Швеция и способността на американските военни да се интегрират безпроблемно със съдружниците и партньорските страни “, се споделя в изказването.

Както заяви командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа, два стратегически бомбардировача B-1B Lancer бяха пребазирани във военновъздушната база Феърфорд в Англия на 23 май „ в поддръжка на самодейностите на европейското командване на Съединени американски щати и НАТО за въздържане “.

Самолетите са направили трансатлантическия полет от военновъздушната база Дайс в Тексас. След това още два такива американски бомбардировача дойдоха във военновъздушната база Феърфорд в Англия на 26 май.

Оттогава те направиха поредност от полети над Европа, в това число над Балтийско море, Централна Европа, Балканите и Норвежко море, с цел да взаимодействат с американския самолетоносач USS Gerald Ford, който се намираше в нейни води като част от учението на НАТО „ Арктическо предизвикателство 2023 “.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР