Дворецът на културата и спорта във Варна ще тегли кредит

...
Дворецът на културата и спорта във Варна ще тегли кредит
Коментари Харесай

ДКС тегли 18 млн. лева кредит, за да строи паркинг и многофункционални зали

Дворецът на културата и спорта във Варна ще тегли заем в размер на 18 млн. лв., с цел да финансира строително-монтажните работи по осъществяването на пет плана. Дейностите са свързани с построяването на паркинг на три равнища, две многофункционални зали, фотоволтаична система и замяна на осветяване. Упълномощаването на изпълнителния шеф Минко Христо за поемането на дълга утвърди финансовата комисия към локалния парламент. Окончателното решение следва да бъде взето на сесия на Общински съвет, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Паркингът, за който се приказва към този момент пет години , ще бъде на три равнища, като едно от тях ще е подземно. Ще разполага с 350 места. Предвидените средства за построяването са 12.4 млн. лв. без Данък добавена стойност. Фотоволтаичната система върху зали „ Младост “ ще коства 420 хиляди лв., а построяването на двете многофункционални зали с повърхност 325 и 450 квадрата в блокове Б и А ще коства близо 1.5 млн. лв.. Подмяна на осветлението в „ Конгресна “ е нужна във връзка семейството на Европейското състезание по волейбол през 2023 година и ще е за 480 хиляди лв..

Срокът за възвръщаемост на инвестицията е 10 години.

Шефът на ДКС посочи, че паркингът е изключително необходим, с цел да се покрият условията на всеки осем седящи места да има най-малко едно паркомясто. Именно неналичието на задоволително места за паркиране не разрешава да се употребява цялостният потенциал на зала „ Конгресна “ при прояви.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР