Двореца в Балчик очаква туристи от България, Румъния, Полша, Великобритания,

...
Двореца в Балчик очаква туристи от България, Румъния, Полша, Великобритания,
Коментари Харесай

Двореца“ в Балчик очаква туристи в труден сезон

" Двореца " в Балчик чака туристи от България, Румъния, Полша, Англия, в мъчно предсказуемия летен сезон, заяви шефът на държавния културен институт Жени Михайлова пред публицисти.

По думите й от началото на годината доникъде на април към 2500 туристи са обитавали в архитектурно-парковия комплекс при близо 5800 гости през същия интервал на пандемичната 2021 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Поредният спад в туристопотока е поради военните дейности в Украйна, сподели Михайлова. Тя разяснява, базирайки се на данни от авиопревозвачи, че се чака растеж на гостите от Полша и Англия, само че спад на туристите от Германия, които обичайно почиват по Северното Черноморие.

По-малко летовници и от Чехия ще са измежду ценителите на естествените и архитектурните забележителности в " Двореца ".

В програмата от специфични събития на културния център към този момент са резервирани дати за 55 сватби и кръщенета, които се чака да привлекат нови гости. Сред бъдещите младоженци е двойка от Франция, която е харесала естествения фон на " Двореца " за сватбено празненство от документален филм за европейските монархии, излъчен по френски ефирен канал, описа Жени Михайлова.

През новия сезон културният център чака и доброволци по просветителни стратегии, които да оказват помощ в посрещането на туристите.

Студентката в Университета за приложни изкуства в Прага Каролина Шахерова е изпратила писмо с молба, даже в случай че не й се отдаде опция да бъде доброволец по стратегия, " Двореца " да я включи в екипа през юли. Каролина разяснява, че предишното лято е пособия в архитектурно-парковия комплекс и е натрупала доста скъп опит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР