Дворът на двуетажната сграда на ул. Христо Г. Данов между

...
Дворът на двуетажната сграда на ул. Христо Г. Данов между
Коментари Харесай

Двор с красива стара къща се превърна в джунгла

Дворът на двуетажната постройка на ул. " Христо Г. Данов " сред Дондуковата градина и Джумаята замязя на джунгла. Вратата е компактно залостена и къщата има тип на изцяло необитаема. Повалени дървета, изсъхнали клони, порутени железни стълбове и купища боклук са струпани пред постройката, която попада в архитектурно-историческия отбор.

" Имотът е в съсобственост сред община Пловдив и частни лица, на които бяхме дали наставление да го поддържат ", изясни  кметът на регион " Централен " Георги Стаменов.

Той добави, че съсобствениците са изпълнили разпореждането, като са изчистили към къщата и са подкастрили дърветата. Георги Стаменов увери, че ще изпрати инспекция и в случай че се постанова, още веднъж ще уведоми стопаните за казуса. 

В годишната стратегия за ръководство на общинската благосъстоятелност не се загатва, че Общината има намерение да продаде своя дял на съсобствениците, нито да изкупи техния. " За да придобием парцел в съсобственост, даже той и да е монумент на културата, би трябвало да сме наясно каква функционалност той ще извършва, откакто влагаме обществени средства в ремонта ", разяснява районният кмет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР