Двоен повод - рожден ден и пенсиониране, празнува на 29.05.2022

...
Двоен повод - рожден ден и пенсиониране, празнува на 29.05.2022
Коментари Харесай

Окръжният съд в Русе отбеляза тържествено пенсионирането на съдия Петър Балков

Двоен мотив - рожден ден и пенсиониране, чества на 29.05.2022 дългогодишният арбитър от Окръжен съд – Русе Петър Балков

Актът за освобождението му от служба бе подписан в наличието на членове на Висшия правосъден съвет, съдии и чиновници на Окръжния съд, ръководителят на Районен съд – Русе, прокурори от Окръжна прокуратура, юристи, ръководителят на Общинския съвет, родственици и другари.

На празненство в ресторант „ Дунав “ гостите сервираха доста цветя и дарове на арбитър Балков, а сътрудниците му също така го поздравиха и със особено написано за него стихотворение. Служителите на Окръжен съд - Русе бяха подготвили и прожектираха клип от архивни фрагменти на знакови каузи, решени от магистрата. Видеото напомни случая със серийни убийци, които арбитър Балков осъди на пожизнен затвор без право на подмяна, а присъдата му бе доказана от две инстанции. Жалбата на единия от подсъдимите, че Русенският областен съд не е бил неутрален след това беше оповестена за неприемлива от Европейския съд по правата на индивида: „ Съдът заключава, че наказателното произвеждане против жалбоподателя не е било незаслужено “.

По време на своята кариера арбитър Петър Балков се е потвърдил като експерт, боравещ чудесно с правната материя. С решение от 17.05.2022 година Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет го насърчи за безупречно и високо професионално осъществяване на служебните отговорности по всички индикатори за реализиране на експедитивност и качество на постановените актове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР