Движим се ускорено към предсрочни избори.Считам, че се движим все

...
Движим се ускорено към предсрочни избори.Считам, че се движим все
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Каквото се случва с управлението на Русе, би се случило с държавата под управлението на БСП

Движим се ускорено към предварителни избори.

Считам, че се движим все по-ускорено към предварителни парламентарни избори. Вероятно това ще се случи при започване на октомври. Смятаме, че някогашните съдружни сътрудници не желаят да сформират държавно управление. Това съобщи през днешния ден на конференция в Русе националната представителка и ръководител на парламентарната група на ГЕБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя напомни какъв брой разграничителни линии поставяха до скоро някогашните съдружни сътрудници и добави: „ Българска социалистическа партия няма да излъчи претендент за министър ръководител. Те си дават сметка в какво положение е страната, за инфлацията, за влошените макроикономически прогнози на Българска народна банка, за неналичието на дълготрайни контракти за доставка на газ… Управление с мандат на Българска социалистическа партия ни връща към 1996-97-а година, инфлацията беше на рекордни равнища, само че се надявам, че това, че България е в чакалнята на еврозоната, би лимитирало проблем в банковата система. ”

Според Атанасова напълно предстоящо Президентът Радев е връчил мандат на Българска социалистическа партия, само че „ С малко над 25 индивида да бъдеш мандатоносител е същото, като с 16 да си „ честен стожер ” на обществото и само да претендираш, че ти носиш слогана „ правосъдна промяна ”.

Изчегъртването на ГЕРБ повече от 2 години е несполучливо, уточни Десислава Атанасова и напомни, че предходната седмица ГЕРБ завоюва в „ същинска социология ”, на избори за локална власт на първи тур 5 победи. В този смисъл и днешните социологически проучвания демонстрират, че най-вече от българските жители поддържат ГЕРБ. „ До в този момент партията се е справяла доста пъти с разнообразни рецесии в страната и ние сме уверени, че в случай че се търсят способи за консенсус, те би трябвало да минават през непоклатимост и грижа за българските жители и през екип, който има управнически опит и може да взема решения и да ги отстоява ”, сподели Атанасова и цитира решението за изгонването на съветските дипломати, което беше подкрепено от ГЕРБ в Народното събрание.

Тя изрази своята убеденост, че българският народ е умен и за тази една година си е направил задоволително заключения. „ Нищо не става с магическа пръчка, даже един от огромните проблеми на Русе с тапата на Дунав мост към момента не е решен. Все още не е решен казусът с непорочност на въздуха на Русе, към момента пътя Русе-Велико Търново няма никакво решение, няма ферибот и така нататък Никои от въпросите, с които тази смяна пристигна, не са решени, сподели Атанасова и уточни, че това, което се случва с ръководството на Русе, е показателно за това, което би се случило с страната при ръководство на Българска социалистическа партия.

„ Бюджетът се наложи опозицията да го преправи, с цел да се подсигурява непоклатимост на обществени заплащания до края само че годината. За страдание на Президента Радев той ще би трябвало да понесе тази отговорност, тъй като не съм уверена, че ще има държавно управление в границите на 47-я парламент, само че все пак им поисквам триумф на договарянията. ”

В отговор на журналистически въпрос дали не позволява вид избрани депутати от ГЕРБ въпреки всичко да поддържат държавно управление на Българска социалистическа партия, Атанасова отговори, че освен не позволява подобен вид, само че и напомни, че партията в никакъв случай не е сядала на маса за договаряния с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. За сметка на това пък макар поръчките на някои други партии, освен че ръководят в коалиция с Българска социалистическа партия, ами сега на ДСБ ще им се наложи да вземат участие в диалог за коалиция с мандата на Българска социалистическа партия. „ Не знам и на Слави Трифонов какъв брой ще му е мъчно да преглътне коалиция с мандат на Българска социалистическа партия ”, сподели Атанасова и увери: „ Нашата коалиция ще бъде единна и няма да поддържа коалиция с мандат на Българска социалистическа партия. ”

Народната представителка разяснява, че и различен път се е случвало народни представители да се отделят от партията, с чийто мандат са влезнали, въпреки в това национално заседание броят им да е максимален, само че това не трансформира обстоятелството, че е груба операция и корист с вота на тези, които са ги избрали.

Планът за възобновяване и резистентност се забави с една година, всички страни получиха предплатени заплащания по него, с изключение на България, уточни Десислава Атанасова. Въпреки че са съпротива, ГЕРБ неведнъж са заявявали, че ще поддържат всички начинания, които са в интерес на българските жители или опциите, които ни дава Планът. В този смисъл те са подготвени да поддържат смяната на тези 22 закона, които е нужно да бъдат изменени, с цел да влезе в действие този проект. „ До в този момент в Народното събрание няма импортирано нищо от страна на министерствата, с изключение на Закона за ръководство на средствата от Европейски Съюз /ЗУС/, който ние приехме, с цел да не се стопира законодателният развой. Ако това е мотив Народното събрание да продължи да работи, то два пъти повече е мотив, че е изгубено време, защото когато държавното управление работеше, трябваше да се приготви цялата нормативна база, с цел да може този проект да влезе в нашата стопанска система. Припомням, че 2023-а година би трябвало да има разплащане. Няма публични поръчки, няма насоки за кандидастване. Ако напишат и внесат законопроекти, ние сме подготвени да работим изключително, събота и неделя, с цел да може да се одобряват тези закони, само че нищо не е импортирано ”, сподели Десислава Атанасова и добави, че не за първи път опозицията внася законодателни начинания, които са в интерес на обществото. „ Сега предлагаме план за решение, Министерски съвет да ограничи растежа на цените на горивата ”, добави националната представителка.

За да се върнат политическият звук и естественият разговор, би трябвало всеки да премисли своята позиция и може бе е време за опрощение, сподели Десислава Атанасова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР