Движението за права и свободи ще се яви самостоятелно на

...
Движението за права и свободи ще се яви самостоятелно на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

Движението за права и свободи ще се яви независимо на изборите. Това заяви ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на конференция след съвещанието на Централния съвет на партията.

„ Декларация няма да имаме на днешното съвещание на централния съвет. Като централният ни съвет мина по следния дневен ред: Анализ на настоящата политическа информация по райони, тъй като сме в предизборна обстановка. Основният предмет на централния ни съвет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на претенденти и съответните решения, свързани с изборите “, добави Карадайъ.

Ръководителят на Централния избирателен щаб ще ръководителят на партията, като в него влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния действен съвет на младежкото Движение за права и свободи.

„ Най-важното решение е, приема процедурни правила и критерии за идните избори. Имаме един главен аршин, избираема персона с публичен престиж, която споделя концепциите на Движение за права и свободи и на либерализма. Единствената смяна, която имаме от други избори, е датата и периодите “, съобщи Карадайъ.

„ Пътищата за доставка на газ не са доста. Турция е една от страните, която играе значима роля за това и е значимо да имаме контакти “, уточни Мустафа Карадайъ.  

По думите на Карадайъ не е вест, че е бил на среща с Ердоган, тъй като преди този момент се е срещал  с Шарл Мишел, Марк Рюте и френският президент Макрон.

„ До какъв брой е значима срещата с Ердоган за България – при тази световна енергийна рецесия, рецесия с газа, България би трябвало да има взор към всички източници за газ, само че пътищата за доставка не са доста. Много места за пазаруване, само че пътища малко. От тази позиция Турция има значима роля и по тази причина е значимо за България да имаме даже контакти с нея “, уточни водачът на Движение за права и свободи.

„ Като политици в България, ние не сме затворени в пространството като част от евроатлантическото семейство: Европейския съюз и НАТО ние имаме сътрудници и съдружници. Освен това ние имаме съседи и интернационална и геополитическа активност, без значение дали сме на власт или в съпротива. Ние несъмнено би трябвало да се виждаме и имаме сътрудници, с които се виждаме “, отговори Мустафа Карадайъ на журналистически въпрос до какъв брой е била значима срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

„ Политическото управление е доста благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност и към България в този развой “, разгласи ръководителят на Движение за права и свободи.

Той поздрави служебния кабинет за сформирането на междуведомствения спешен щаб за преодоляване на рецесията в енергетиката.

„ От лъжите на предходните ръководещи не се знае какво е положението на страната и те самите даже се оплетоха в това - какво е действително протичащото се в България “, уточни той и добави, че Движение за права и свободи първи са споделили, че рецесиите ще стартират да се вземат решение когато си отиде държавното управление Петков.

„ В България не се обрисува в идващия парламент да има еднопартийно ръководство. “, предвижда още водачът на Движение за права и свободи.

Той изрази вяра, че на тези избори ще се следи за платен избор, само че по законов метод, а не да се употребява това като претекст за политически репресии.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР