Движението за права и свободи ще се яви самостоятелно на

...
Движението за права и свободи ще се яви самостоятелно на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

" Движението за права и свободи " ще се яви независимо на изборите. Това заяви ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на конференция след съвещанието на Централния съвет на партията.

„ Декларация няма да имаме на днешното съвещание на централния съвет. Като централният ни съвет мина по следния дневен ред: Анализ на настоящата политическа информация по райони, тъй като сме в предизборна обстановка. Основният предмет на централния ни съвет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на претенденти и съответните решения, свързани с изборите “, добави Карадайъ.

Ръководителят на Централния избирателен щаб ще ръководителят на партията, като в него влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния действен съвет на младежкото Движение за права и свободи.

" Най-важното решение е, приема процедурни правила и критерии за идните избори. Имаме един главен аршин, избираема персона с публичен престиж, която споделя концепциите на Движение за права и свободи и на либерализма. Единствената смяна, която имаме от други избори, е датата и периодите ", съобщи Карадайъ.

„ Като политици в България, ние не сме затворени в пространството като част от евроатлантическото семейство: Европейския съюз и НАТО ние имаме сътрудници и съдружници. Освен това ние имаме съседи и интернационална и геополитическа активност, без значение дали сме на власт или в съпротива. Ние несъмнено би трябвало да се виждаме и имаме сътрудници, с които се виждаме ", отговори Карадайъ на журналистически въпрос до каква степен е била значима срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

" Политическото управление е доста благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност и към България в този развой ", сподели още Мустафа Карадайъ.

„ Мисля, че от 2009 година Движение за права и свободи доста тъкмо и ясно е дефинирало в разнообразни интервали от време в каква обстановка се намира България и каква е политическата картина. От 2016 година на всеослушание Движение за права и свободи приканва за нормалност в политиката като доста тъкмо и ясно сме дефинирали какво визираме под това. Призивът ми е към всички симпатизанти на Движение за права и свободи и всички структури доста съществено и отговорно да се отнесем към тези избори, тъй като България има потребност от Движение за права и свободи, в случай че щете даже и във властта, с цел да има сигурност, непоклатимост и превъзмогване на кризите”, разяснява Мустафа Карадайъ.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/720426872354927
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР