Движението за права и свободи обяви готовността си да участва

...
Движението за права и свободи обяви готовността си да участва
Коментари Харесай

ДПС обяви готовност за избори

Движението за права и свободи разгласи готовността си да взе участие на избори, въпреки че настояването му за преформатиране на властта не минавала наложително през избори. Това не е нова позиция на партията, само че бе доказана още веднъж от водача й Мустафа Карадайъ в понеделник по време на семинар " Участие на жителите в процеса на взимане на решения, касаещи страната ". Във форума учатваха централното оперативно бюро на Движение за права и свободи, парламентарната група на партията, кметове на общини, а специфичен посетител е сър Греъм Уотсън, дълготраен ръководител на АЛДЕ.

" Свободните и дейни жители благодарение на осведомителните и информационните технологии могат да се трансфорат в мощен катализатор на нужните обществени промени ", разяснява още Карадайъ по време на конференция, чиято съществена вест беше, че Движение за права и свободи е срещу влизането на страната в договорката за ЧЕЗ.

Журналистът Илхан Андай разяснява пред БНР, че форумът е отдаден на устрема на Движение за права и свободи за завръщане във властта.

" На този конгрес Движение за права и свободи на първо време ще покажат респекта си към дългогодишния ръководител на АЛДЕ сър Греъм Уотсън, а " А " тимът на партията, който бе в сарая при Доган преди седмица, през днешния ден към този момент и с някои попълнения от " Б " тима, ще продължат диалозите си по тематиката за похода на Движение за права и свободи към властта, като този път не толкоз със знакови речи, а, уповавам се, с повече конкретика ", сподели Андай.

Според него на срещата в сараите Доган е показал пред елита на Движение за права и свободи че, поради последните кавги в страната, пътят на Движение за права и свободи към присъединяване във властта е отворен.

" Това е значима тематика за нас и освен за нас. От тази позиция можете да го приемете даже като един тип подготовка за ръководство на страната от наша страна ", съобщи Мустафа Карадайъ след среща на депутатите и управлението на партията в сараите на Ахмед Доган в Бояна предходната седмица. Той обаче сподели, че това не значи, че се готвят за нови избори.

Преди няколко месеца централното управление на Движение за права и свободи и почетния му ръководител Ахмед Доган спуснаха инструкция на цялата партия да работи за преформатиране на властта посредством изваждането на " Обединени патриоти " от ръководството.

Илхан Андай разяснява, че нито Движение за права и свободи, нито Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия могат да съборят държавно управление. Но в случай че въпреки всичко се стигне до едни предварителни избори, резултатите на всички социологически организации сочели, че няма публични настройки за разнообразни играчи в новия парламент и за по-добър резултат на Движение за права и свободи, даващ опция за по-позитивни пазарлъци.

" Аз не чакам толкоз преформатиране и включването на Движение за права и свободи в един формат или някаква спогодба, която да не нервира обществото, а по-скоро Борисов да е по-далновиден и да отиграе една обстановка за осъществяване на предварителни избори след европредседателството, когато към момента ще може да мачка Българска социалистическа партия ", сподели Андай.

Според него Борисов към момента бие Българска социалистическа партия безпроблемно, само че " самичък се натресе на друга писта – против президента Румен Радев ", като в това съревнование " на този стадий има паритет, само че наклонността е в интерес на Радев ".

" Докато Радев не е състезател на парламентарната писка и до момента в който Слави Трифонов действително още не е канализирал гнева на народа, най-добре за Борисов е да провокира едни избори още тази година. За този вид би трябвало да е подготвена и Движение за права и свободи ", разяснява Андай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР