Движението за права и свободи няма да подкрепи правителство на

...
Движението за права и свободи няма да подкрепи правителство на
Коментари Харесай

ДПС ще подкрепи новите партии в НС за съставяне на кабинет, без да участва в него

Движението за права и свободи няма да поддържа държавно управление на срутилите се партии, на изгубилите изборите - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че e готово да поддържа кабинет на новите партии в идващия парламент без да взе участие в него, разгласи на брифинг в централата на партията водачът на Движението Мустафа Карадайъ.

" Движение за права и свободи реализира доста добър резултат на тези избори. Движение за права и свободи е единствената партия, която усили своя резултат на тези избори, до момента в който другите 2 съществени партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия изгубиха над 300 000 гласа едната, над 450 000 - другата или 20 и надлежно 37 мандата. Движение за права и свободи усили своите гласове с над 20 000, а мандатите си с над 4 ", съобщи при започване на брифинга Карадайъ.

" Движение за права и свободи не загуби нито един мандат от тези, които имаше в предходното Народно заседание ", сподели още той.

От Движение за права и свободи разчитат на избора на жителите като искане за смяна.

" Потвърждаваме, че разчитаме вота на гласоподавателите като предпочитание за смяна. От Движение за права и свободи започнахме смяната от себе си. Още на изборите за членове на Екологичен потенциал слоганът ни беше " Ние залагаме на младите ", акцентира в изявлението си водачът на Движение за права и свободи и разгласи:

" Движение за права и свободи няма да поддържа държавно управление на срутилите се партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия . Ако предложат кабинет, ние няма да подкрепим. Но България би трябвало да взе участие в общия европейски спор, който тече сега. Затова, водени от грижата за хората и за страната, заявяваме че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно заседание, което да има ясни и точни цели, без да участваме в него ", уточни водачът на Движение за права и свободи.

Той прикани всички партии от новото Народно заседание за разговор и отговорност.

" Ако трите политически обединения не съумеят да осъществят кабинет, Движение за права и свободи сме подготвени за нови избори още в този момент ", безапелационен бе водачът на придвижването.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР