Движението за права и свободи издига пет партийни кандидатури за

...
Движението за права и свободи издига пет партийни кандидатури за
Коментари Харесай

ДПС с 8 кандидат-кметове в област Смолян

Движението за права и свободи издига пет партийни кандидатури за кметове на общини в област Смолян. В две ще взе участие в локални обединения, в още толкоз ще поддържа самостоятелен и партиен претендент, а в една няма да има номинация, а единствено листа за общински съветници и кметове на обитаеми места. Това осведоми Областният ръководител на Движение за права и свободи – Смолян доктор Румен Пехливанов. За трети мандат в Община Борино, Движение за права и свободи издига Мустафа Караахмед, в Мадан за четвърти път за доверието на жителите на общината ще се бори инж. Фахри Молайсенов. В Рудозем кандидат-кмет е инж. Недко Кулевски, три мандата зам.-кмет на Общината. В Смолян Движението издига кандидатурата на Минчо Симов, а в Златоград Фейзе Бошнакова. Симов е предприемач и сегашен общински консултант в регионалния град, а Бошнакова е от с. Старцево и е на управителна позиция в холдинговата компания, занимаваща се с продажба на строителни материали, техника, офис съоръжение и други



В Девин Движение за права и свободи ще взе участие в локална коалиция с Българска социалистическа партия, а претендент за кмет ще бъде Здравко Иванов, който и в този момент е кмет определен със същия формат преди четири години. В Чепеларе още веднъж партията ще взе участие в локална коалиция с Политическа партия „ Новото време “, като кандидат-кмет ще бъде Анета Пашалиева.

Движение за права и свободи ще поддържа самостоятелният претендент Боян Кехайов в Неделино, който е претендент за трети мандат, а в Баните вероятно ще застанат зад Павлин Белчев – сегашен кмет от ГЕРБ. И в двете общини Движението ще има листи с претенденти за общински съветници и за кметове на обитаеми места. Такива ще има и в община Доспат, само че там няма претендент за кмет, нито ще поддържа друга кандидатура, прецизира още доктор Румен Пехливанов, който е трети мандат кмет на Община Рудозем, само че по лично предпочитание се отдръпва от конкуренциите и насочва напъните си напълно в партийната си активност, като регионален водач на Движение за права и свободи – Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР