Движението за права и свободи е категорично против електронното гласуване,

...
Движението за права и свободи е категорично против електронното гласуване,
Коментари Харесай

ДПС е против въвеждането на електронно гласуване

Движението за права и свободи е изрично срещу електронното гласоподаване, ще поддържа машинното, само че по никакъв метод няма да одобри отпадането на номера пред политическите партии. Това разяснява през днешния ден пред БНР зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев във връзка препоръчаните от ръководещата коалиция промени в Изборния кодекс.

„ Всеки опит да се усложни законодателството в последните три години, изборното, довежда до повече невалидни бюлетини, с което се накърнява легитимността на изборния развой “, уточни той.

„ Щом Германия не е намерила метод да опази системата си и изрично е забранила електронното гласоподаване, няма потребност България да си прави опити “, съобщи във връзка електронното гласоподаване Цонев.

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи се надява, че и Българска социалистическа партия ще поддържат измененията сред първото и второ четене в Закона за вероизповеданията, макар че имат свои оферти.

„ Българска социалистическа партия участваха в работната група със собствен представител, която работна група работи интензивно три седмици дружно с представителите на другите вероизповедания. Смятаме, че такива са предварителните настройки, че ще поддържат главните моменти в законопроекта. Нека да забележим в зала “, изясни депутатът от Движение за права и свободи.

Все още има точки, по които няма реализирано единодушие, сподели още Йордан Цонев, само че предвижда, че до края на годината законопроектът ще бъде признат.

В петък ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ обявиха след среща, че несъгласията към измененията в Закона са изчистени и е реализирано политическо единодушие.

,,Между ГЕРБ и Движение за права и свободи не е имало никакъв диалог по отношение на оставката на вицепремиера Валери Симеонов и политическата обстановка към „ Обединени патриоти “, сподели Йордан Цонев, запитан дали тематиката е обсъждана.

„ Ние не сме във фаза разговор с ГЕРБ по отношение на състава на държавно управление, по отношение на изпълнителна власт, по отношение на никаква власт. Напротив, от известно време ние даже не се държим градивно, тъй като не одобряваме метода, по който се държи изпълнителната власт във връзка с настояванията на протестиращи, във връзка с модела на ръководство ", добави още Цонев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР