Движението за права и свободи (ДПС) регистрира листата си за

...
Движението за права и свободи (ДПС) регистрира листата си за
Коментари Харесай

Делян Пеевски пак е кандидат за евродепутат

Движението за права и свободи (ДПС) записва листата си за идните евтоизбори. Официално медийният магнат и народен представител, който не стъпва в Народното събрание – Делян Пеевски, още веднъж е претендент за евродепутат.

Водач на листа е ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, а Пеевски е на второ място. Трети и четвърти са актуалните евродепутати Илхан Кючюк и Искра Михайлова. В листата на Движението обаче го няма зам.-председателят на партията Филиз Хюсменова, която на последните избори беше лидер.

" Ние залагаме на младите, нашата листа е мощна. Тя генерира сила. Знание и опит вървят дружно. Нашата листа включва млади, знаещи, можещи, смели, решителни, виновни, свободни и дейни младежи. Нашата листа подсигурява последователност. Нашата листа подсигурява победа ", сподели водачът на Движение за права и свободи при регистрирането на претендентите им.

Очаква се Карадайъ да се откаже от евродепутатското си място след вота. Не е ясно обаче дали това ще направи и Пеевски. По неофициална информация той има желание този път да стане евродепутат.

През 2014 година Пеевски още веднъж беше на второ място, само че се отхвърли от него и по този начин евродепутат стана Искра Михайлова, която по това време беше екоминистър. Тогава той изясни решението точно с това, че отстъпва евродепутатския стол на Михайлова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР