Движението в центъра на София вече е отпушено след премахването

...
Движението в центъра на София вече е отпушено след премахването
Коментари Харесай

Палатки в София вече няма, отпушиха ключовия Орлов мост

Движението в центъра на София към този момент е отпушено след премахването на палатковия лагер на "Орлов мост ". Novini.bg ревизира на място обстановката. Обстановката е спокойна, само че има засилено полицейско наличие.

Шофьорите към този момент изпитват облекчение, че естественото придвижване е възобновено след седмица на обсада. Колите от градския превоз също към този момент минават през "Орлов мост ", до момента те бяха с промени направления и се движеха заобиколно. Граждани входиха в Столичната община и подписка срещу блокадите.

Освен че подвигнаха палатките на протестиращите, от Министерство на вътрешните работи отстраниха и буса на "Системата ни убива ", който бе паркиран от майките на деца с увреждания.

Цялата акция на Министерство на вътрешните работи за преустановяване на палатковите блокади се организира в 4 ч. сутринта. От полицията дадоха подробна информация за интервенцията, като разпространиха и видеокадри.

Вижте акцията по унищожаване на палатковите лагери в София

Освен на "Орлов мост " бяха прекъснати и блокадите в другите основни места на столицата, измежду които и това на "триъгълника на властта ".

Днес се чака 30-ия ден на митингите. Недоволни жители ще се съберат още веднъж пред Министерския съвет.

Демонстрации се готвят и в други елементи на страната. Основните претенции остават непроменени - оставка на държавното управление, отдръпването на основния прокурор и промяна на политическата система. Чуват се и апели за свикването на Велико национално заседание, което да докара и до смяна в прилежащата система.
9

Новината от през вчерашния ден обаче е, че държавното управление е готово да изкара мандата си с министър председател Бойко Борисов. Въпреки че на Националната конференция на ГЕРБ Борисов загатна за разновидността да се отдръпна от поста, само че съставът на кабинета да се резервира, към този момент това не е признато от Коалиционния съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР