Движението в града не се определя от днес за утре,

...
Движението в града не се определя от днес за утре,
Коментари Харесай

Арх. Любо Георгиев: Движението в града не се определя от днес за утре, то е следствие от градското планиране

Движението в града не се дефинира от през днешния ден за на следващия ден, то е разследване от градското обмисляне. За да има добър резултат, би трябвало да се работи с години. Това сподели проектант Любо Георгиев „ Екипът на София " в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Ремонтите са измежду главните предпоставки за тежкия трафик и тапите в града.

Проблемите са наслагвани с годините. „ Затова в този момент би трябвало да решаваме проблеми, тапи, само че и да помислим по какъв начин да се решат проблемите дълготрайно по този начин, че да има по-малко тапи ", акцентира Георгиев.

Богдан Милчев от Института по пътна сигурност разяснява, че хроничният проблем със тапите в столицата е на път да се трансформира в рецесия. „ Това е по този начин, тъй като превозът и трафикът сега не се ръководят. Управлението на трафика изисква систематичен метод от „ Пътна полиция ", Столична община, неправителствени организации. В момента има цялостно нарушение на координацията сред „ Пътна полиция " и общината. От една година те не си взаимодействат и се опълчват един на различен. За кмета на София това не е централна тематика, тя е аутсорсната на „ Спаси София ". има цялостен конфронтация сред Борис Бонев и Терзиев, те имат проблем с кадруването и налагането на експертиза в превоза. Експертите на Фандъкова от 10 години не престават да ръководят трафика на София, а „ Спаси София " желаят да вкарат новаторски моменти в ръководството, а кметът не им разрешава ", изясни той.

Трафикът може да бъде оправен доста бързо в кратковременен проект. „ Пътна полиция " може да влияе по няколко метода върху трафика: посредством следено стартиране на придвижването в час пик в бус лентите, посредством пренастройване на светофари, посредством контролиране, посредством унищожаване на Синята зона на избрани места, даде образци Милчев. „ Когато сме в рецесия, би трябвало да действаме на момента, ексцентрично. Но с цел да се случи всичко това, би трябвало кметът на София да си вземе превоза и да поеме отговорност ", акцентира той.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР