Движението през тунела Кричим ще се спира от 22 до

...
Движението през тунела Кричим ще се спира от 22 до
Коментари Харесай

Затварят тунела Кричим заради ремонт

Движението през тунела " Кричим " ще се стопира от 22 до 6 часа, от 26 до 30 август. Причината е ремонт на оборудването. Обходният маршрут е по пътя Пловдив- Асеновград-Смолян, оповестиха от АПИ.

Ремонтът на оборудването е част от плана за рехабилитация на 15,29 км от път IIІ-866 Михалково-Кричим. Това е секторът от изхода на Кричим до бент. „ Въча “.

Проектът - лот 23, ще се финансира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Инвестицията е за близо 23 млн. лева В сектора с извършващи се ремонтни действия е належащо водачите да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават прецизно пътната сигнализация, приканват от АПИ.

По плана се ремонтират 4 огромни мостови уреди и тунел​ът „ Кричим ”, който е с дължина 130 м. Тунелът е построен през 1963 година, като от този момент не е ремонтиран. Съоръжението ще бъде с нова хидроизолационна и дренажна система, пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система. По трасето на сектора се построяват подпорни и укрепителни стени с друга височина, както и подсилване на откосите с високоякостни мрежи.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ Автомагистрали Черно море “ АД, а подизпълнител е „ ИСА 2000 “ ЕООД. Стойността на контракта за строителство е 22 777 396,14 лева с Данък добавена стойност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР