Движението по варненския бул. Приморски“ ще бъде пуснато до края

...
Движението по варненския бул. Приморски“ ще бъде пуснато до края
Коментари Харесай

Варненските съветници: Само служители на Пътна полиция могат да въведат ред в пиковите часове

Движението по варненския бул. " Приморски “ ще бъде пуснато до края на месеца, само че ще може да се минава единствено по едното платно. Това беше обявено на съвещание на транспортната комисия към локалния парламент, свикано по искане на група общински съветници. В рамките на срещата стана ясно също, че до началото на летния сезон би трябвало да бъдат построени мостовите уреди по трасето на новостроящия се бул. " Левски “.

Основна тематика на съвещанието бяха тапите в града, породени от строителните и ремонтните действия по съществени булеварди. В полемиката, с изключение на съветниците, се включиха още зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, шефове на дирекция към Община Варна, имащи отношение към трафика, членове на Комисията по сигурност на придвижването, шефът на " Градски превоз “ и други

Една от ограниченията за облекчение на обстановката е регулировчици да провеждат придвижването по основните кръстовища, на които се образуват най-големи тапи. Съветниците се сплотиха към мнението, че единствено чиновници на " Пътна полиция “ ще могат да вкарат ред в пиковите часове. Сред най-натоварените места са: бул. " Христо Ботев “ до някогашния Полиграфически комбинат, кръстовището до Икономическия университет, правата до стадион " Спартак “, както и в региона на Автогарата.

От администрацията обясниха, че са имали няколко диалога и срещи със чиновници на " Пътна полиция “. Те увериха, че е основана нужната организация, само че от КАТ не разполагат с задоволително екипи, а " Общинска полиция “ няма пълномощия да реализира надзор и контролиране на придвижването. Въпреки това ще бъде направено всичко належащо, с цел да има регулировчици по основни кръстовища, които да не позволяват блокиране на трафика.

Общината подхваща ограничения и по премахване на погрешно паркиралите коли в лентата за придвижване както по булевардите, по този начин и по обходните улички. Те също основават условия за формиране на тапи по пътищата и пречат на рейсовете на градския превоз.

По време на съвещанието беше съобщено още, че не може да има 24-часов режим на работа по време на уличните поправки, тъй като се нарушава сънят на живущите в региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР