Движението по целия бул. Васил Априлов се възстановява от днес,

...
Движението по целия бул. Васил Априлов се възстановява от днес,
Коментари Харесай

Колите тръгват по бул. Васил Априлов

Движението по целия бул. „ Васил Априлов ” се възвръща от през днешния ден, откакто в 11 часа кметът Иван Тотев пререже лентата. Автобусите с номера 10, 15, 17, 113 и 222  пък се връщат по старите направления от 6 март.  Ремонтираният сектор от бул. „ Шести септември ” до ул. „ Войнишка популярност ” е изцяло приключен и през вчерашния ден сутринта неколцина служащи от компанията реализатор „ Пътинженеринг ” подвигаха палетите с неизползваните плочки, с цел да не пречат.  

Двете платна са като самолетна писта, въпреки пътят да не е уголемен. Напук на закъснялата зима, строителите съумяха да спазят периода, който им беше подложен от градоначалника - да отворят булеварда за 3 март. Пътната настилка е приключена дефинитивно, положен е последният запечатващ слой асфалт и маркировката от бял термопластик. В алено е велоалеята, която върви по бул. „ Шести септември ” и пресича „ Васил Априлов ”.  По самия бул. в ремонтирания сектор няма трасе за колоездачи. То е планувано по плана за удвояване, който ще се извършва, откакто Общината отчужди десетина парцела.

Браво,  нека в този момент да отидат да оказват помощ на другата компания на бул. „ Руски ” и „ Шести септември ”, предложи задочно на строителите Генади Трифонов, който работи в един от комерсиалните обекти. Признава, че е бил мощно обезпокоен, когато през ноември затвориха пътя за реорганизация. " Оказа се, че работят стремително, с доста техника и хора, а в последно време и в почивните дни ", сподели мъжът.

Ремонтът на правата с дължина към 700 метра коства 2,8 млн. лв.. По контракт трябваше  да завърши през май, само че приключва съвсем с три месеца предварително. Подменени са водопроводът и канализацията, прекарани са кабелна мрежа и ново улично осветяване, построени са нови тротоари. От източната страна, откъм Бунарджика, плочките са от по-луксозния модел - в ярко и тъмносиво, оградени с антипаркинг колчета, а от западната, където е проектирано разширението - огромни, от общоприет вид. Няколко бригади чистачки къртеха през вчерашния ден леда на новите тротоари.

Коренна е смяната към огромния блок „ Снежанка ”, който се намира на ъгъла с бул. „ Шести септември ”. Там, с изключение на гладката като тепсия пешеходна настилка, е построен и паркинг за живеещите. В новата права има още един.

Две нови светофарни уредби контролират придвижването - на кръстовищата с ул. „ Ген. Данаил Николаев ” и с бул. „ Свобода ”. На всички пресечки са асфалтирани методите към бул. „ Васил Априлов ” на разстояние от 20 до 80 метра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР