Движението по ремонтираните 1.9 км от пътя Димитровград- Стара Загора

...
Движението по ремонтираните 1.9 км от пътя Димитровград- Стара Загора
Коментари Харесай

Пускат колите по готовия участък  Димитровград- Ст. Загора д...

Движението по ремонтираните 1.9 км от пътя Димитровград- Стара Загора ще бъде пуснато до края на юни. С възобновяване на трафика ще се избегне прекосяването на леките коли по обходния маршрут през кв. „ Изток “ на Димитровград. Днес кметът Иво Димов се срещна с новия ръководител на АПИ инж. Апостол Минчев и разговаряха за ремонта на близо 9 км от път I-5 Стара Загора - Димитровград.

На срещата беше решено придвижването по ремонтираните 1,9 км от първокласния път да бъде пуснато след монтиране на дилатационните фуги на моста над р. Меричлерска при 272-ри км, с цел да се съблюдава технологията на осъществяване и да се обезпечи сигурността на оборудването. Предвижда се монтажът на фугите да приключи до края юни т.г. След това дейностите ще продължат с създаване на канализация в с. Радиево, което постанова удължение на периода на ремонтните действия в близо 9 км сектор до септември т.г.

След възобновяване на придвижването по 1,9 км права трафикът на леките коли ще се изнесе отвън Димитровград. В момента за осъществяване на строителните работи придвижването на моторните транспортни средства до 3,5 т е пренасочено по обходен маршрут през квартал „ Изток “ 1 и 2 на Димитровград. Тежкотоварният трафик над 3,5 т минава по път III-503 от Средец – Опан – Бяло поле – Васил Левски – Симеоновград, след което по път III-663 Симеоновград – Златополе – Брод до Димитровград и назад.

Инж. Апостол Минчев и кметът на община Димитровград се сплотиха към мнението, че е нужен ремонт на обходния маршрут на сектор от пътя, свързващ третокласния път III-663 Чирпан – Симеоновград с път I-5 Стара Загора – Димитровград в кв. „ Изток “ на Димитровград.

В срещата участваха още шефът на Областно пътно ръководство в Хасково Радостин Ламбрев и представители на фирмата-изпълнител на ремонтните действия – „ АБ “ АД, с която АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Хасково.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР