Движението по моста при 62-ри км на АМ "Струма" край

Движението по моста при 62-ри км на АМ "Струма" край ...

Заради пожара: Остава ограничено движението по "Струма".


Движението по моста при 62-ри км на АМ "Струма" край Дупница остава ограничено и в следващите дни, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".Още по тематаДават на прокурор изгорялото предприятие на "Струма"14 авг 2019 12:2012АМ "Струма" продължава да е затворена заради пожара14 авг 2019 08:507Днес екип от специалисти на Института по пътища и мостове в Агенцията и на строителя са огледали съоръжението, което беше обхванато от пожара в предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини в близост до автомагистралата на 13 август.

Обследвани са стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. От пожара са засегнати 13 колони, от които 5 - сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на експертите е, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и с оглед на безопасността на движението е задължително спиране на трафика.

Преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението, е становището на специалистите.

След като има точна количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтните работи, АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище, предизвикало пожара.

Агенцията "Пътна инфраструктура" днес внесе сигнал в Районната прокуратура - Дупница, срещу собственика на цеха. В него се посочва, че под моста на АМ "Струма при 62-ри километър неправомерно са били струпани леснозапалими отпадъци.

Преминаването в участъка на АМ "Струма" между п.в. "Дупница" и п.в. "Бобошево" остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут.
По публикацията работи: Василия Пейчева

Източник: dnes.bg