Движението по бул. Тодор Каблешков“ в участъка между бул. Черни

...
Движението по бул. Тодор Каблешков“ в участъка между бул. Черни
Коментари Харесай

Пускат движението по новоизградения участък на бул. „Тодор Каблешков“

Движението по бул. „ Тодор Каблешков “ в сектора сред бул. „ Черни връх “ и ул. „ Емилиян Станев “ е отворено от през днешния ден, оповестиха от Столична община. По новоизградения сектор автомобилният трафик се реализира в две платна с в двете посоки придвижване , като са добавени две нови ленти. Булевардът към този момент разполага с ново осветяване, а също по този начин е резервирано място за бъдещо трасе за трамвай . Предстои да бъде нанесена хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи и специфична бус лента.

Южната страна на булеварда към този момент разполага с нов тротоар , който обезпечава пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Достъпът до ул. „ Емилиян Станев “ също е подсигурен.

От Столична община напомнят, че кръстовището на бул. „ Черни връх “ и бул. „ Тодор Каблешков “ е част от третия градски кръг на София . Строителните действия по разширението на бул. „ Тодор Каблешков “ не престават в сектора сред ул. „ Емилиян Станев “ и ул. „ Луи Айер “ .

Изграждането на сектора от бул. „ Тодор Каблешков “ сред ул. „ Луи Айер “ и бул. „ Черни връх “ стартира на 4 октомври предходната година, което включва нов пробив и 1,4 км от третия градски кръг . Довършването на последния стадий от реконструкцията е планувано за тази година, макар че към момента има парцел в региона, който не е отчужден .

Новият сектор е продължение на към този момент приключения бул. „ Тодор Каблешков “ от бул. „ България “ до ул. „ Луи Айер “ . Той ще има две пътни платна, всяко с ширина девет метра, с по три ленти за придвижване. Предвидени са велоалеи с широчина два метра и тротоари с ширина пет метра . По средата ще бъде непокътнато трасе за бъдещо трамвайно придвижване, а уличното осветяване ще бъде с LED технологии .

Съвети за родители: Как да изберат безвредни играчки за децата си

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР