Движението на влаковете във Враца временно е било преустановено заради

...
Движението на влаковете във Враца временно е било преустановено заради
Коментари Харесай

Съборено от вятъра дърво спря временно влаковете във Враца

Движението на влаковете във Враца краткотрайно е било прекратено поради съборено от слилния вятър дърво пред пътническа комбинация.

Влакът от Видин се блъснал в поваленото върху релсите дърво малко след 9 часа. " Видяхме дървото, само че се ударихме. Предприех всички ограничения за прекъсване, обаче те се оказаха незадоволителни. Просто нямаше по какъв начин да го избегнем. Ние се спасихме в машинното с сътрудника ", разяснява машинистът Стойко Стойков пред bTV.

Дървото повалило и дирек от контактната мрежа. " Просто видяхме, че стълбът пада. Има провали по влака. Има счупено стъкло. Има даже ранен пасажер. Цялото стъкло напряко падна върху жена. Помолихме всички да слязат от влака. С каквото можахме помогнахме на всички да не се паникьосват ", споделя кондукторът Никола Илиев, представен от медията.
 30 военни разчистват провалите от вятъра във Враца
30 военни разчистват провалите от вятъра във Враца

Силният вятър във Враца доближава скорост от 130 км/ч към този момент второ денонощие

По-рано сутринта пък дребен камион се преобърнал върху коли в квартал " Дъбника " във Враца. Покрив на кооперация е съвсем напълно опустошен.

От общината дават обещание да спомагат на потърпевшите посредством Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. " Разчитаме на страната за поддръжка за финансиране на част от вредите, за които няма застраховка ", разяснява пред bTV кметът на Враца Калин Каменов.

Припомняме, че поради мощния вятър постъпиха стотици сигнали за паднали дървета и ламарини, счупени клони и прозорци, компрометирани покривни структури на територията на община Враца и още през вчерашния ден бе  Засега то остава в действие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР