Движението на влаковете по главните линии в страната е напълно

...
Движението на влаковете по главните линии в страната е напълно
Коментари Харесай

НКЖИ: Бяхме подготвени за снеговалежа

Движението на влаковете по основните линии в страната е изцяло възобновено, оповестиха от НКЖИ.

" В момента всички основни линии са отворени, придвижването на влаковете се реализира обикновено. Имаме изключение - на два сектора на второстепенни линии - сред Габрово и Царева морава и сред Дулово и Силистра, при които възстановителните действия не престават и се надяваме до края на деня да бъдат отворени ", сподели пред Българска национална телевизия Емил Симеонов, основен инспектор по сигурността в НКЖИ.

" Закъсненията през вчерашния ден са вследствие на изобилния снеговалеж, мощният вятър, неналичието на ток, падналите далекопроводи и многото дървета, които бяха върху контактната мрежа и стоманения път ", изясни още Симеонов.

" Бяхме готови за снеговалежа. Затова в границите на 24 часа успяхме да възстановяваме придвижването на влаковете ", акцентира той.

От БДЖ предложиха преди пътуванията си жителите да ревизират прогнозата за времето и при съществуване на оранжев или червен код при опция да заобикалят пътешестване.

" Направени са инспекции на инсталацията на отоплението на вагоните, на гумените уплътнения на вратите и на прозорците ", акцентира Анатолий Атанасов, шеф " Оперативна активност " в БДЖ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР