Движението на товарни камиони над 12 тона бе забранено по

...
Движението на товарни камиони над 12 тона бе забранено по
Коментари Харесай

Забраниха движението на камиони по пътя Котел-Омуртаг заради свлачище

Движението на товарни камиони над 12 тона бе неразрешено по основния път Котел-Омуртаг поради задействало се свлачище – оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Сливен. Засега възбраната е в действие до 16 март. Движението на леки коли се прави без проблеми.

Свлачището се намира зад трафопоста в котленското с. Тича. Вписано е в националния указател на влачищата още през 1999 година, досега не е било интензивно – споделиха от регионалната администрация. В резултат на изобилното снеготопене през последните дни и високите подпочвени води са се свлекли земни маси, съборена е каменната подпорна стена на преминаващата край пътя река, съборени са дървета.

Със заповед на регионалния шеф Чавдар Божурски комисия е направила няколко инспекции на място. Констатациите са, че, в случай че не бъдат взети незабавни ограничения, има заплаха от спиране на пътя. От община Котел са уведомили специалисти от “Геозащита”-Варна, които в околните дни се чака да извършат оглед на място и да създадат наставления. Общината ще кандидатства за финансиране от фонда за бедствия, с цел да бъде ликвидирано свлачището.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР