Движението на руските войските не е контролирано изтегляне - те

...
Движението на руските войските не е контролирано изтегляне - те
Коментари Харесай

ISW: Това не е контролирано изтегляне, а бягство

Движението на съветските войските не е следено евакуиране - те незабавно бягат от югоизточната част на Харковска област , с цел да избегнат обграждане към Изюм. Украинските триумфи не се лимитират единствено до региона на този град, като съгласно известията те са завладяли и Велики Бурлук на 10 септември , което би сложило украинските сили на 15 км от интернационалната граница. Освен това украински войски са проникнали на някои места в съветските линии на дълбочина до 70 км и са завзели над 3000 кв. км територия през последните пет дни от 6 септември насам - повече територия, в сравнение с съветските сили са завзели при всичките си интервенции от април насам.

Украйна евентуално ще превземе самия град Изюм през идващите 48 часа , в случай че това не е станало към този момент, като това би било най-значимото украинско военно достижение след спечелването на борбата за Киев през март . То ще отстрани съветското нахлуване в северозападната част на Донецка област по продължение на автомагистрала Е40, която съветските военни се опитваха да употребяват, с цел да заобиколят украинските позиции по линията Славянск - Краматорск. Успешното обграждане на съветските сили, бягащи от Изюм, би довело до заличаване или пленяване на обилни съветски сили и би изострило проблемите с живата мощ и морала на Русия . Руски военни репортери и военни блогъри също оповестяват, че се сблъскват с провокации при евакуацията от Изюм , което демонстрира, че украинските сили най-малко отчасти затварят джоб в някои региони.

Руското министерство на защитата (МО) разгласи изтеглянето на войските от линията Балаклия - Изюм на 10 септември, като " прегрупиране " на силите в поддръжка на съветските старания в Донецка област - по сходство на подправеното пояснение на Кремъл за съветското евакуиране след борбата за Киев.

Кремъл не признава украинските триумфи в региона на Харковска област като главен фактор за отстъплението си и твърди, че съветското военно командване прави следено евакуиране от региона на Балаклия-Изюм през последните три дни. Руското министерство твърдеше, че съветските войски са подхванали редица демонстративни дейности и са употребявали артилерия и авиация, с цел да обезпечат сигурността на изтеглящите се съветски сили, което няма никаква връзка със обстановката на място.

Неспособността на съветското МО да признае съветските неуспехи в Харковска област и да сътвори ефикасни осведомителни условия води до срив на съветското осведомително пространство . Телевизионни публицисти и пропагандисти предложиха необятен набор от комплицирани пояснения за украинските триумфи, вариращи от оправдания, че съветските сили се борят против целия Западен блок, до омаловажаване на смисъла на съветските наземни информационни линии в Купянск.

Пропагандистите на Кремъл изглеждаха извънредно неорганизирани в своите разкази, като някои от тях потвърждаваха освобождението на избрани градове, а други опровергаваха сходни известия. Гост специалистите също по този начин не съумяха да потвърдят обясненията на домакините си, че украинските триумфи не са от голяма важност за оста Донбас. Това несъгласие може да разкрие същинския прогрес на съветската " специфична военна интервенция " пред необятната съветска общност , която разчита на държавните медии и съветското министерство на защитата за настояща информация.

Съобщението за изтеглянето още повече отчужди съветската общественост на военните блогърите и съветските националисти , които поддържат грандиозната визия на Кремъл за завземане на цяла Украйна. Критика се прокрадва от страна на проруските блогъри към съветското МО за това, че е запазило безмълвие, избрало е самоизолация и е изкривило ситуационната информираност в Русия. Един блогър даже съобщи, че мълчанието на съветското МО е изменничество към съветските военнослужещи , които са се сражавали и към момента се борят в Украйна. Друг означи, че съветското МО неведнъж е пренебрегвало или унижавало общността на блогърите, които показват угриженост за съветското военно управление и неналичието на бистрота на фронтовата линия.

Преди оповестяването на изтеглянето съветското МО разгласява фрагменти на съветски военни конвои, за които се оповестява, че се придвижват, с цел да подсилят направлението към Харков на 9 септември.

Руските милиблогъри евентуално щяха да одобряват известието на МО за евакуиране, както преди този момент направиха с съветското оттегляне от Змийския остров и други тактически съветски загуби , в случай че съветското осведомително пространство не беше пренаситено с фрагменти от украинските триумфи. Подобни несъответствия в известията в допълнение поддържат оценката на ISW, че съветското военно управление е изправено пред провокации да реагира на непредвидени събития в границите на откритата осведомителна рамка, която показва съветската инвазия в Украйна като лесна и безупречна интервенция. Най-важното е, че сходни неосъзнати осведомителни практики подкопават доверието на съветската общност в известията на съветското МО и нарушават пропагандната фасада на Кремъл .

Руските блогъри също по този начин подлагат на критика съветските окупационни управляващи, че не са организирали ограничения за евакуация в Харковска област. Някои блогъри означиха, че окупационните администрации са дезориентирани и им липсва самодейност. Украинската контраатака на процедура сковава съветското окупационно управление, което евентуално се опасява за ориста си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР