Движението на пътни превозни средства по ул. „Лев Толстой“ –

...
Движението на пътни превозни средства по ул. „Лев Толстой“ –
Коментари Харесай

Затварят ул. „Лев Толстой“ в Пловдив за мащабен ремонт

Движението на пътни транспортни средства по ул. „ Лев Толстой “ – в сектора от ул. „ Богомил “ до ул. „ Генерал Радко Димитриев “, се стопира от 17 септември (петък) до 14 януари 2022 година Това оповестяват от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “.

По трасето стартират подготвителни действия за идната реорганизация, в това число разширение и улично озеленяване, на пътната права. Първоначално строителите ще обезпечават достъпа на коли до разположените в сектора обекти.

От общинското дружество припомнят, че от на следващия ден се лимитира и придвижването в дясната лента на северното платно на бул. „ Санкт Петербург “, където също стартира подготовката за ремонт.

На 23 септември се планува да бъде даден формалният старт на огромните строителните действия в осъществяване на плана „ Подобряване на градската среда в зона с капацитет за икономическо развиване „ Гладно поле “ по оперативна стратегия „ Региони в напредък “, осведомят от Община Пловдив.

В плана са включени също рехабилитацията на ул. „ Богомил “ (от ул. „ Лев Толстой “ до бул. „ Санкт Петербург “), ул. „ Генерал Радко Димитриев “ (от ул. „ Лев Толстой “ до ул. „ Георги Странски “), част от ул. „ Тодор Гатев “, улично озеленяване и прилежащи публични зелени площи.

Общата сума на плана е 11 886 112,50 лева, като 9 264 652,50 лв. са безплатна финансова помощ, а 2 621 460 лева са личен принос. Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР