Движението на леките коли за Кулата в едното платно на

...
Движението на леките коли за Кулата в едното платно на
Коментари Харесай

Пуснаха движението по едното платно на АМ Струма край Дупница


Движението на леките коли за Кулата в едното платно на Автомагистрала „ Струма “ край Дупница се пуска от 16:00 ч. в петъчния ден, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура ". В последна сметка положителната вест се оказа подранила и колите потеглиха едвам час по-късно.

На разклона за Бобов дол хората се включваха към остарелия път – по Е-79, само че към този момент цялото придвижване е по автомагистрала „ Струма”.

На две места колите се пренасочваха в насрещното – веднъж поради фуга, а различен път поради моста в региона на Дупница.

Преди 11 дни пожар на вторични първични материали под моста на автомагистралата стана причина придвижването в сектора да бъде спряно.

Извършените през днешния ден проби на оборудването при 62 км потвърдиха, че е допустимо стартиране на трафика в платното за София, което е по-слабо наранено от пожара в депото за боклуци.

Днес и на следващия ден в сектора от Автомагистрала „ Струма “ ще минават леките коли, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще пътуват по Е-79.

В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще минават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. Целта е оптимално облекчение на водачите в края на работната седмица и през почивните дни.

През идната седмица в делничните дни за прекосяването на леките коли в платното за София на Автомагистрала „ Струма “ край Дупница ще бъде направена спомагателна краткотрайна организация на придвижването според от интензивността на трафика.

Превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, се пренасочват от Автомагистрала „ Струма “ към Е-79 при пътен възел „ Долна Диканя “. При пътен възел „ Бобошево “ тежкотоварните камиони още веднъж ще не престават пътуването си по автомагистралата.

През 2003 година теренът към автомагистралата, където пламтя пожарът, е даден чартърен на компанията на Кольо Илиев. През 2012 година община Дупница приключва контракта, само че вторичните първични материали остават на мястото.

През цялото това време до през днешния ден са правени десетки инспекции и наставления до компанията „ Феникс ресурс” и до РИОСВ-Перник. Те са молени за подпомагане да оказват помощ да накарат Кольо Илиев да си почисти тези терени, само че това по този начин и не се случва.

Теренът под моста, както и по два метра от ръба му, е благосъстоятелност на АПИ. Но те не са видели тоновете отпадъци, макар докладите, които правили всеки месец.

„ След като за няколко дни изчистихме тонове отпадъци, значи може да бъдат насъбрани. АПИ не може да носи отговорност за всички недобросъвестни дейности, безотговорни дейности на лица, хора, организации за по тази причина, че някъде се появява нелегално сметище”, изясни Георги Терзийски от АПИ.

Разчистването е стремително - от региона под моста отпадъците се избутват край него. В момента не се извозват, а се реалокират с булдозери в парцела, краткотрайно стопансиван от община Дупница, уточни заместител кметът Крум Милев.

На територията на Област Кюстендил обаче няма нито едно хранилище, където може да се депонират отпадъците, сподели още Георги Терзийски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР