Движението на кораби в пролива Дарданели е временно преустановено в

...
Движението на кораби в пролива Дарданели е временно преустановено в
Коментари Харесай

Буря прекъсна корабния трафик през Дарданелите. 56 полета от и за летище Истанбул са анулирани

Движението на кораби в пролива Дарданели е краткотрайно прекратено в двете направления заради неподходящи метеорологични условия, заяви турският новинарски уебсайт " Йени асър ", базирайки се на Министерството на превоза и инфраструктурата на Турция.

Заради бурята, която от утринните часове бушува с спирания в района, проливът Дарданели е затворен за придвижване на кораби от северна и южна посока от 15:15 ч. (14:15 ч. българско време), посочи Министерството.

Дирекцията за обслужване на трафика на плавателни съдове в пролива Дарданели уведоми посредством радиосъобщение капитаните на плавателните съдове за прекъсването на прекосяванията.

Заради бурята фериботните транспорти Чанаккале-Килитбахир, Чанаккале-Еджеабат и Лапсеки-Гелиболу също са краткотрайно прекратени по разпореждане на пристанищната администрация.

Същевременно турският народен авиопревозвач " Търкиш еърлайнс " разгласи, че анулира някои от полетите си заради неподходящите метеорологични условия през днешния ден в Истанбул и покрайнините му, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Компанията уточни, че общо 56 полета от и за летище " Истанбул " са анулирани в сходство с решението на Метеорологичния комитет за изключителни обстановки.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР