Движението на градския транспорт ще бъде пренасочено по ул. "Гурко"

...
Движението на градския транспорт ще бъде пренасочено по ул. "Гурко"
Коментари Харесай

Ремонтът на Граф Игнатиев започва от понеделник


Движението на градския превоз ще бъде пренасочено по ул. "Гурко "

Цялостната реорганизация на ул. "Граф Игнатиев " стартира от понеделник. Стойността на плана е 24 млн. лева, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Сред плануваните действия са замяна на канализацията, на трамвайните релси и цялостната настилка на улицата, в зоните на площадите "Славейков " и "Гарибалди ", както и пространството към църквата "Св. Седмочисленици ".

Срокът за осъществяване на целия план е 10 месеца. Ремонтът е разграничен на два стадия. Първият е цялостна реорганизация на "Граф Игнатиев " дружно с сектор от ул. "Солунска ", а вторият - реорганизация на улиците "Шишман " и "6-ти септември ". Първия стадий би трябвало да бъде приключен най-късно доникъде на октомври, а вторият ще бъде изработен през 2019 година

„ Предвидени са съществени наказания, свързани както със периода на осъществяване, по този начин и с качеството”, разясни Фандъкова.

Тя означи, че гаранционният период по контракта е осем години. Гаранцията е към 600 000 лева Неустойката за неспазване на периода е в размер на 240 000 лева за всеки ден просрочие, което е 1% от цената на плана, написа Българска телеграфна агенция.

При некачествено осъществяване на поръчката се дължи наказателна клауза в размер до 5% от цената на контракта. При неотстраняване на появили се недостатъци в периода на гаранция, изпълнителят ще дължи тройния размер на направените за премахване разноски.

От понеделник ще бъдат спрени напълно трамваите, движещи се по улицата и ще бъде пусната заместваща автобусна линия. Движението на градския превоз ще бъде пренасочено по ул. "Гурко ". Трамвайна линия 18 ще бъде закрита, до момента в който тече реконструкцията, а линиите 10 и 12 ще бъдат обединени.

Ще бъде закрит и зеленчуковият пазар, който се намира покрай църквата "Св. Седмочисленици ". След ремонта улица "Граф Игнатиев " ще бъде пешеходна, като по нея ще има единствено трамвайно придвижване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР