Движението на автомобили в центъра на София днес се променя

...
Движението на автомобили в центъра на София днес се променя
Коментари Харесай

ЦСКА-София - Левски променя движението в центъра на София, феновете планират шествия преди мача

Движението на коли в центъра на София през днешния ден се трансформира поради мача " ЦСКА-София " - " Левски ".

" Вечното дерби " на Националния стадион " Васил Левски " стартира в 17.30 часа.

От Столична община оповестиха, че от 10.00 до 18.00 часа се не разрешават престоят и паркирането на паркинга на моста пред стадиона, като изключение ще има за колите на участниците в мача.

" В следобедните часове е допустимо да възникне краткотрайно усложнение на придвижването в централната градска част ", прибавят от Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Оттам успокоиха жителите, че са подхванати прецизни ограничения за недопускане на гости, които имат наложена възбрана за посещаване на спортни мероприятия.

На построени контролно - пропускателни пунктове в региона на стадиона ще се прави щателна инспекция на всички гости на футболния мач. Малолетни ще влизат на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Феновете на „ ЦСКА- София “ ще бъдат допускани на отворените входове на браншове А и Г, а почитателите на „ Левски “ – на браншове Б и В.

С оглед отбягване на скупчване, феновете могат да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона - 15:30 часа.

Ангажимент по защитата на спортната среща имат частни охранителни компании, чиято задача е да наблюдават за запазване на реда на територията на стадиона по време на осъществяване на срещата, а служителите на реда ще им оказват помощ при нужда.

В същото време почитателите на ЦСКА-София органзират шествие преди мача като се събират в градинката на Иван Асен в 15 ч. и възнамеряват час по-късно да тръгнат към Националния стадион.

От своя страна, Националният клуб на последователите (НКП) на Левски провежда шествие преди дербито. Сборният пункт на сините почитатели е бул. Тодор Александров 23, а часът на потегляне също е 15:00.

Двата тима влизат в срещата надлежно от първа и четвърта позиция в класирането, само че с разлика от 19 точки между тях. Победа в сходен конфликт постоянно значи повече от просто три извоювани точки.

Залогът при ЦСКА-София е по-голям, защото за първи път от доста години тимът е покрай шампионската купа. До момента " алените " съумяват да запазят преднината си пред втория Лудогорец.

В Левски обстановката е по-комплицирана, откакто преди седмица Станимир Стоилов напусна поста на старши треньор, давайки публичност на несъгласието с ръководството на клуба. Неговата позиция беше заета от Елин Топузаков.

Мъри остави добре построен тим с качествени състезатели: Левски е в серия от четири следващи турнирни победи, които върнаха " сините " на четвъртото място.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР