Движението на автомобили на площада пред Катедралата и по някои

...
Движението на автомобили на площада пред Катедралата и по някои
Коментари Харесай

На Йордановден затварят част от центъра на Варна

Движението на коли на площада пред Катедралата и по някои от прилежащите булеварди ще бъде спряно за час по отношение на честването на Богоявление, предизвестяват от Община Варна.

Освен пред Катедралата, няма да може да се минава по бул. „ Мария Луиза ” - в частта от пл. „ Св. Св. Кирил и Методий ” до кръстовището с ул. „ Шипка ”; по бул. „ Владислав Варненчик ” - в правата от кръстовището с бул. „ Съборни ” до пл. „ Св. Св. Кирил и Методий ”; по бул. „ Христо Ботев ” - от кръстовището с ул. „ Кракра ” до кръстовището с ул. „ Бачо Киро ”.

Трафикът ще бъде стеснен за към час на 6 януари - в интервала от 9:45 часа до привършване на мероприятието (около 10:45 часа). Ограничението не се отнася за колите със специфичен режим и за градския превоз.

От Общината оповестиха и програмата за честване на 6 януари, когато се празнуват 175 години от рождението на Христо Ботев, а православната черква отбелязва Богоявление.

В 8:00 часа ще стартира божествена света литургия в Катедралния храм „ Успение Богородично “.

В 10:00 ч. на пл. „ Св. Св. Кирил и Методий “ (пред Катедралата) ще бъде извършен обред по благославяне на военните частите и бойните флагове. Ще последва празнично общоградско шествие по маршрут пл. „ Независимост “, бул. „ Княз Борис I “, бул. „ Сливница “, площад „ Антон Новак и Морската градина.

В 11:00 ч. пред паметника на Христо Ботев в Алеята на възрожденците в Морската градина ще бъдат положени цветя и венци.

В 12:00 ч. в региона на първа буна ще бъде отслужен Велик Богоявленски водосвет и изваждане на кръста от морето.

Мероприятията се провеждат от Варненската и Великопреславска митрополия, Военноморските сили и Община Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР