Движението Хамас твърди, че Голямата джамия на Омар (Голямата джамия

...
Движението Хамас твърди, че Голямата джамия на Омар (Голямата джамия
Коментари Харесай

Хамас: Израел е разрушил Голямата джамия в Газа

Движението " Хамас " твърди, че Голямата джамия на Омар (Голямата джамия в Газа, джамията Ал-Кабир) е била разрушена вследствие на израелски въздушен удар .

Това заяви телевизия Al Ghad. Медията се базира на изказването на палестинската формация.

Според " Ройтерс " фотоси, на които се виждат срутените стени и покрив на постройката, както и огромна цепнатина в основата на минарето, са оповестени и от други медии , следени от " Хамас ".

Не беше допустимо да се дефинира тъкмо по кое време са направени фотосите.

Голямата джамия на Омар, наричана още Голямата джамия, се намира в остарелия квартал на град Газа , издигната е през пети век, напомни Агенция Франс Прес.
 Организация на обединените нации преглежда резолюция за преустановяване на огъня в линията Газа Обновена
Организация на обединените нации преглежда резолюция за преустановяване на огъня в линията Газа

Съединени американски щати няма да поддържат сходна резолюция на Съвета за сигурност

Това е най-старата и най-голямата джамия в анклава. Стои на мястото на остарял християнски храм, трансфорат в джамия след арабското завладяване.

Палестинските медии оповестяват, че джамията е била обстрелвана неведнъж от Израел. Израелската войска не разяснява обвиняванията, написа Times of Israel.

Министерството на антиките в Газа пресмята, че 104 джамии са били разрушени в анклава от началото на войната. Властите на следения от " Хамас " анклав се обърнаха към ЮНЕСКО за отбрана на античните архитектурни монументи.

Израелската войска нанася удари по линията Газа, откогато бойци на " Хамас " нападнаха Израел на 7 октомври, убивайки стотици и ранявайки хиляди израелци и вземайки заложници.
 Израелският дипломат в Организация на обединените нации: Мирът е вероятен, единствено когато
Израелският дипломат в Организация на обединените нации: Мирът е вероятен, единствено когато " Хамас " бъде погубен

Визия за Близкия изток

На 5 декември началникът на Генералния щаб на армията за защита на Израел генерал-лейтенант Херци Халеви разгласи, че израелската войска е минала към третия стадий от наземните интервенции в линията Газа. Той сподели, че войските са завладяли доста замъци на " Хамас " в северната част на района и в този момент нападат точки на юг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР