Движението е забранено в Русия от 2003 г. Москва смята

...
Движението е забранено в Русия от 2003 г. Москва смята
Коментари Харесай

Протича Сега: Мега Акция На Службите За Сигурност! Арестувани Са Над 20 Изключително Опасни

Движението е неразрешено в Русия от 2003 година Москва счита Хизб ут Тахрир за интернационална терористична организация. Групировката си слага за цел отстраняването на неислямските държавни управления посредством принуждение и разрушение на институциите на светското общество, отбелязва ТАСС.

При обиските са били открити и иззети доста количество пропагандни материали на Хизб ут Тахрир, както и информационни средства и носители на информация, употребявани при воденето на противозаконната им терористична активност.

ФСС заяви в същото изказване, че арестуваните са пропагандирали идеология, основаваща се на тероризма, и групата се е опитвала да вербува членове измежду кримските татари, съобщи още Франс прес.

Според юрист Емил Курбединов след обиските, в които са взели участие стотици служители на реда и сътрудници на ФСС, са били задържани общо 23 души.

" Това е една от най-големите акции за заплашване в Крим през последните пет години ", съобщи Курбединов. Според него измежду задържаните има правозащитници, борещи се за правата на политическите пандизчии на полуострова.

Според различен юрист, Николай Полозов, са били обискирани минимум 25 жилища. На юристите не е било разрешено да участват на обиските.

От анексията на Крим през 2014 година локалните татари бяха подложени на мощен напън от съветските управляващи. Тяхното заседание беше неразрешено и несъмнено като терористична организация, а малкия екран им беше затворена, отбелязва Франс прес.

Според Нариман Джелял, представител на общността на кримските татари, арестите през днешния ден са свързани с идните президентски избори в Украйна, първият тур от които ще се състои в неделя.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР