Движението "Бунт срещу унищожението" (Extinction Rebellion) обяви, че ще сложи

...
Движението "Бунт срещу унищожението" (Extinction Rebellion) обяви, че ще сложи
Коментари Харесай

Движението Бунт срещу унищожението слага край на блокадите в Лондон

Движението "Бунт против заличаването " (Extinction Rebellion) разгласи, че ще постави през днешния ден завършек на траялите 11 дни блокади в Лондон, съобщи Франс прес.

"Бунт против заличаването " ще постави непринудено завършек на блокадите на Мраморната арка и Площада на Народното събрание ", заяви в официално съобщение придвижването и добави, че в 17 ч. локално време в Хайд парк ще има "церемония по закриване " на протестните прояви.

Създадената през 2018 година в Обединеното кралство мрежа от деятели претендира за три неща: оповестяване на изключително състояние поради проблемите с климата и екологията, разработване на проект за деяние за ограничение до нула на чистите излъчвания на парникови газове до 2025 година и основаване на гражданско заседание, което благодарение на учени да се произнася по климатичните въпроси.

Демонстрантите благодариха на лондончани и се извиниха, че са им внесли "смут в живота ", само че обясниха, че го вършат само тъй като е "спешно належащо ".

Полицията арестува над 1000 деятели, от които 69 ще се явят в съд по разнообразни обвинявания, свързани с нарушение на публичния ред.

Преди няколко дни протестната група се срещна с шведската екоактивистка Грета Тунберг.

"Човечеството е на кръстопът. Ние би трябвало да решим по кой път желаеме да поемем ", сподели Тунберг по време на една от блокадите в Лондон. Шведската тийнейджърка разкритикува тези, които са на власт и които не са създали нищо, с цел да се борят против климатичната рецесия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР