Движение Трети март имаше само една цел и я изпълни.

...
Движение Трети март имаше само една цел и я изпълни.
Коментари Харесай

Петър Витанов: Движение "Трети март" имаше само една цел и я изпълни

Движение " Трети март " имаше единствено една цел и я извърши.

Това съобщи пред евродепутатът Петър Витанов от Парламентарната група на социалистите и демократите, един от създателите на самодейността за опазване на националния празник 3-ти март. Движението " Трети март " беше основано при започване на септември 2023 година дни откакто то беше обявено в тирада на президента Румен Радев на Шипка, по отношение на отбелязване на годишнина от освободителните боеве през август 1877 година.

" Това придвижване имаше една-единствена цел, а точно - да резервира Трети март като националния празник на България . Не сме си поставяли по-амбициозни цели. Този предприемчив комитет съумя да каптира цялото публично неодобрение , провокирано от нерационалните оферти за промени в Конституцията, които минаха с лека ръка. Единственото, което не съумя да бъде материализирано, беше смяната на националния ни празник.... Движение " Трети март " в този момент не се занимава с нищо, тъй като то извърши делото, за което беше основано.

По думите на Витанов наименованието " Трети март " е непокътнато за 10 години от Весела Лечева, която също беше измежду създателите на придвижването с това име, не с цел да бъде название на бъдеща политическа партия, а с цел да се предотврати " евентуална корист с наименованието , тъй като през годините сме се нагледали на редица политически гъби - двойници ".

" В инициативния комитет имаше хора от доста сфери на публичния живот и е напълно естествено част от тях да ги забележим в търсенето на политическа опция. Така че напълно естествено е част от тях да вземат участие в публичния и политическия живот на страната ", посочи той.

Петър Витанов акцентира, че президентът Радев е " последната останала опция на актуалното ръководство ":

" Има тежка управническа рецесия, опозицията наподобява много слаба и разпокъсана, с цел да предложи опция. Затова е естествено да има търсене на опция, която да запълни този вакуум ".

Евродепутатът беше безапелационен, че само в случай че Румен Радев е персонално зает в него, би имало триумф едно такова придвижване :

" Аз съм натурален покровител на визията, че би трябвало да се откри нова формула на ръководство и по тази причина се оприличавам като човек от близкото обграждане на президента. Няма да укривам, че и мои очаквания са свързани с неговото присъединяване.... Има потребност от нова политическа партия, която да въплъщава потребностите на това общество ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР