Движение Ние идваме!“ се обръща към министър-председателя Кирил Петков и

...
Движение Ние идваме!“ се обръща към министър-председателя Кирил Петков и
Коментари Харесай

„Ние идваме!“: Искаме оставката на министъра на отбраната Стефан Янев

Движение „ Ние идваме! “ се обръща към министър-председателя Кирил Петков и към съдружните сътрудници от ръководещото болшинство, с ясно искане за освобождение от ангажимент на министъра на защитата Стефан Янев.

Отчитайки значителния принос в управническия баланс и непоклатимост, които обезпечи господин Янев в качеството си на длъжностен министър председател, си даваме сметка, че в днешния сериозен за страната миг той не може и не съумява да отбрани националните ни ползи.

Във всички документи на НАТО, които сме одобрили като страна, протичащото се в Украйна и нашествието на съветските войски са избрани като война. Използването на дипломатични евфемизми в условия на нападателно нахлуване, разиграващо се пред очите на целия свят, считаме за обидно към интелекта на българското общество.

Натрапчивото отвращение да се изпратя военни доставки за отбраняваща се Украйна одобряваме като липса на взаимност и отвод от отбрана на демокрацията в миг, в който наши православни братя са подложени на гибел и заличаване. Характеризирането на съюзническите войски като войски на непозната страна, които ще бъдат дислоцирани в България при потребност, демонстрира цялостно недоумение както на уговорките ни в НАТО, по този начин и на опциите на българската национална сигурност и защита.

Искането ни не трябва да се приема като предпочитание за дисбаланс в ръководещата коалиция и офанзива против държавното управление, само че неналичието на реакция слага България в тези решителни дни в обстановка, в която е незащитена, от една страна и ще заплати цената на глобите, от друга. Убедени сме, че Република България не може да си разреши сходна рискована политика против цената на един министерски пост.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР