Движение България на гражданите се отказва от участие в евроизборите,

...
Движение България на гражданите се отказва от участие в евроизборите,
Коментари Харесай

ДБГ се отказа от евроизборите, не иска да участва в братоубиствена битка

" Движение България на жителите " се отхвърля от присъединяване в евроизборите, оповестиха от пресцентъра на партията. Причината – не желаят да вземат участие " в следващата братоубийствена борба сред десни партии на идните Европейски избори ".

През последните месеци ДБГ водеше диалози за общо явяване с " Демократична България " (ДСБ, " Да, България " и " Зелено придвижване " ), само че в последна сметка не се стигна до коалиране. Представители на " Демократична България " разясниха пред Mediapool, че от ДБГ са сложили " неизпълними претенции ". Партията на Делчев пък не останала удовлетворена от предлагането на дясното обединяване за коалиция. " Демократична България " не искаше зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски да е в общата листа. Или най-малко да не е претендент от нашата партия ", описа член на ДБГ пред Mediapool.

От партията на Делчев споделят в известието си, че през миналите 6 месеца са провели " задълбочени договаряния с представители на всички партии от достоверното център-дясно пространство ". По информация на Mediapool партията на Димитър Делчев е водила диалози и с други две партии от някогашния " Реформаторски блок " (ДСБ, ДБГ, Съюз на демократичните сили, Българска нова народна власт " (БНД), Народна партия " Свобода и достолепие " (НПСД) и БЗНС) - Разузнавателна служба на ФРГ на Борислав Великов и Съюз на демократичните сили на Румен Христов. Преговорите с вторите били прекъснати след решението на Съюз на демократичните сили да води диалози с ГЕРБ. Неофициални срещи е имало и с някогашния здравен министър Петър Москов, който разгласи, че основава нова консервативна партия – КОД, която обаче още не е записана и няма да взе участие на евровота. Всички тези диалози обаче не са стигнали до решение за общо явяване на изборите.

" Усилията ни да изградим необятно демократично обединяване, основаващо се на правилата на равнопоставеност и партньорство бяха отхвърлени. Желанието ни да работим дружно за излъчването на минимум един евродепутат, който без съмнения да стане представител на достоверната десница в групата на Европейската национална партия, получи срещуположен отвод ", пишат от ДБГ в прессъобщението си.

Оттам показват, че на идните Европейски избори българската десница ще се яви разграничена – едната част се съюзи с ГЕРБ, другата взе участие в тактическа коалиция, третата щяла да се яви независимо. Взели решението да не вземат участие на изборите точно, с цел да не е толкоз огромно разделянето, настояват от партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР