Движение България на гражданите подкрепя налагането на санкции от ЕС

...
Движение България на гражданите подкрепя налагането на санкции от ЕС
Коментари Харесай

ДБГ: Със санкциите срещу Орбан Европа дава жълт картон на Борисов

Движение България на жителите поддържа налагането на наказания от Европейски Съюз против едноличната политика на Виктор Орбан и остро се опълчва на желанието на Обединените патриоти и ГЕРБ да наложат друго решение за страната. Санкциите са нужен отговор на дейностите на Орбан против върховенството на закона, гражданските свободи и демократичните правила в Унгария. Всяка поддръжка за сходни политики, каквато към този момент ГЕРБ дадоха в Екологичен потенциал, значи отклонение на България от про-европейската й посока и отказване на основополагащи полезности, върху които е издигнат Европейския съюз. Ще изпаднем в европейска изолираност, както стана със случая Скрипал, където бяхме против 2/3 от членовете на Европейски Съюз или след поклоните на Борисов пред Путин и метаните пред Ердоган.

В същото време оценяваме дейностите по налагане на глобите като закъснели. Заради забавената си реакция, се постанова усещането за скрити претекстове на управлението на Европейски Съюз, свързани с отхвърли на унгарския министър председател да одобри мигранти от западна Европа. От ДБГ считаме, че Съюзът би трябвало да вземе неотложно решение за контрамерки, които да спрат мигрантското настъпление към Европа, като по този метод запазят европейското единение. Необходима е и преоценка на структурата на Европейски Съюз и олекотяване на процеса на взимане на сходни значими решения. Само основни промени могат да запазят единството и сигурността на Съюза.

Подчертаваме, че налагането на наказания против Виктор Орбан, е жълт картон за Борисов. Вместо безапелационна реакция, позицията на премиера е откорвено лицемерна– в Залцбург е за глобите, в София е срещу. Няма подозрение, че дейностите на ръководещото болшинство от началото на мандата целят да заличат свободните медии в България, да подчинят всички равнища на съда и прокуратурата и да концентрират цялата власт в ръцете на министър-председателя. Ако Правителството не спре неотложно да овладява самостоятелните институции в страната, които сякаш би трябвало да го управляват, България също ще претърпи наказания от Съюза.

В тази сериозна обстановка ДБГ призоваваме десницата и цялата демократична общественост да изпълним обединен отпор против всяко деяние на ръководещите под диктовката на Кремъл, което може да промени евроатлантичеката ориентировка на България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР