Движение България на гражданите е подало жалба в административния съд

...
Движение България на гражданите е подало жалба в административния съд
Коментари Харесай

ДБГ подаде жалба в съда за нагло опорочаване на изборите, обяви Димитър Делчев

Движение България на жителите е подало тъжба в административния съд за нарушавания в изборния развой, разгласи ръководителят му Димитър Делчев.

" Масово се купуваха гласове в изборния ден. Ние сме подали над 20 сигнала за намерено, безочливо пазаруване на гласове и то в квартали, където има камери и полиция на съвсем всеки ъгъл ", изрежда Делчев пред Дарик.

Публикуването на екзитполовете е повлияло значително на гласоподавателите, счита той и уточни образец със уебсайт, разгласил в 15 ч. данни, че Фандъкова води със 17%, а след това се оказа, че е " 4% нещо и това обезкуражи доста хора да отидат да гласоподават. На тях им беше внушено, че " мачът е решен, отново си взеха изборите по втория метод ".

Делчев счита, че съществени нарушавания са правени в секциите и в Общинската изборна комисия (ОИК).

" Много от протоколите, които са донесени от нашите покровители, не дават отговор на протоколите, които ОИК е качила на уеб страницата на ЦИК. Това значи, че първичните протоколи са изменени някъде сред секционните комисии и ОИК или по-късно – откакто са минали през ОИК ", декларира Делчев.

Имало е груби нарушавания от самата ОИК – вместо пликовете с протоколите да се отварят пред представител на ОИК, те са били отваряни авансово от администрацията на общинската комисия, показва водачът на ДБГ Той припомня и за фантомните 101 хиляди гласоподаватели, които са били в описите на първия тур, само че за втория към този момент липсват в тези описи.

" Няма по какъв начин 101 хиляди души да са умрели сред първия и втория тур или да са напуснали в този интервал страната ", чуди се Делчев и заключава, че ГЕРБ са нагласили резултата " по този начин, че той да им е комфортен за тях и през пазаруване на гласове и следен избор тези избори на процедура бяха откраднати, а иначи щяха да бъдат спеели от претендента на смяната ".

ДБГ поддържаше Мая Манолова за кмет на София и застава зад нейното решение да желае от съда анулиране на изборите в София.

В двуседмичен период административният съд би трябвало да образува дело по жалбата на ДБГ и да предложения страните на първото правосъдно съвещание. Делчев счита, че нарушаванията могат да бъдат потвърдени и със свидетелски показания и със записи от камери, в случай че има благосклонност от съда.

" Българският съд е една обособена тематика. Съдебната промяна не е доведена до край ", счита той и удостовери, че ДБГ поддържа решението на президента Румен Радев да върне процедурата за избор на основен прокурор.

" Вижте какво се случва в цяла Източна Европа! В Словакия – голям проблем с избор на основен прокурор. Сега в Румъния има политическа рецесия, защото изборът на основен прокурор още веднъж се прави по остарелия социалистически способ. България не е изключение и е част от тези страни в които е извънредно време да се организира дълока промяна в прокуратурата ", обясни Делчев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (468)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР