Движение 21 осъжда категорично опитите да бъде налагана цензура в

...
Движение 21 осъжда категорично опитите да бъде налагана цензура в
Коментари Харесай

"Движение 21" скочи срещу цензурата в БНТ

" Движение 21 " осъжда изрично опитите да бъде налагана цензура в Българската национална телевизия. Това излиза наяве от позиция на партията, изпратена до медиите.

" Националният изпълнителен съвет на Политическа партия „ Движение 21 " осъжда изрично опитите да бъде налагана цензура в Българската национална телевизия. Настояването за „ по-разчупени " излъчвания, с „ по-малко говорене ", с цел да бъдат продукциите „ по-популярни ", „ гледаеми " и „ качествени " са подправени причини, прикриващи планове за лишаване свободата на словото, на избор на тематики и събеседници, за интервенция в журналистическата работа за операция на феновете.

Случващото се в Българска национална телевизия на процедура е стъпка към разпростирането на медийния монопол на избрана формация и върху публичната телевизия. С явното или скрито подпомагане на ръководещите, както и заради пасивността на опозицията, в управлението на Българска национална телевизия проникнаха лица, налагащи жанр, изразителност и държание, присъщи за голямата част от българските медии.
Пренасянето и в публичната телевизия на практиките на цензура, описи на подобаващи и несъответствуващи посетители за дискусионни излъчвания, дежурни представители и анализатори по всички тематики, верни и неправилни въпроси, ще нанесе доста съществено и трайно увреждане на към този момент доста деформираната среда за обществена връзка.

Подкрепяме устрема на публицистите в Българска национална телевизия да запазят характера на малкия екран като публичен оператор, носещ отговорност за създаване на публичен интегритет, плурализъм, просвета и гражданското съзнание.

Не одобряваме и по всякакъв начин ще се противопоставяме на ширещата се процедура, средствата за всеобщо осведомление да бъдат превръщани в принадлежности за агитация, за операция на публичното мнение или за дискредитиране на неуместни общественици, политици, предприемачи. Този медиен модел, съпровождан с безсрамен, профански и оскърбителен език подтиква експанзията и задълбочаващите се спорове във всички сфери на публичния живот. Налагането и възприемането на подобен вид връзки поврежда освен обособените персони, само че и способността на обществото като цяло да взаимодейства дейно, да намира съответни решения на общи проблеми, да реализира общ прогрес и сполучливо развиване. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР