Двигателите във Формула 1 ще бъдат по-евтини и по-шумни от

...
Двигателите във Формула 1 ще бъдат по-евтини и по-шумни от
Коментари Харесай

Какви промени ни очакват през 2021 във Формула 1?

Двигателите във Формула 1 ще бъдат по-евтини и по-шумни от 2021-а година, когато точно ще навлязат в действие новите правилници. Представители на Международната автомобилна федерация (ФИА) и притежателите на маркетинговите права се срещнаха в Париж във вторник и начертаха бъдещето на най-престижната конкуренция на четири гуми, като на полемиката участва и Жан Тод.

" Изслушахме деликатно мнението на почитателите за актуалното положение на моторите и взехме под внимание това, което те желаят да видят в близко бъдеще. Вярваме, че ще сбъднем техните стремежи ", съобщи шефът във Формула 1 - Рос Браун.

Начело на полемиките бяха въпросите за цените на моторите и повишаването на шума, който издават. Феновете се оплакват, че той към момента не дава отговор на упованията, макар че бяха направени усъвършенствания през тази година.

През 2021-а моторите още веднъж ще бъдат 1.6-литрови В6 Турбо Хибриди, само че ще работят на 3000 об/мин, с цел да бъде повишен шумът. Новите мотори ще имат опцията за икономисване на сила в границите на няколко обиколки, което може да даде тактическо предимство на даден водач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР