Двигател от употребена модерна руска ракета Панцир. Това се оказа

...
Двигател от употребена модерна руска ракета Панцир. Това се оказа
Коментари Харесай

Двигател от руска ракета Панцир е боеприпасът на плажа край Поморие

Двигател от използвана съвременна съветска ракета Панцир. Това се оказа находката на плажа в Поморие. 

Военният арсенал е видян от доста хора на плажа сред Поморие и Ахелой, в това число и от Инес Желязкова и фамилията ѝ, оповестява " България Он Еър ".

" Прибирахме се от плажа и дребната сподели, че нещо плува. То се търкаляше от вълните, виждаше се, че е нещо дългичко и стърчеше като делфин, остричко. Бяхме на към метър от него и един човек от плажа тичаше и викаше " бомба, бомба ". После служителите на реда пристигнаха ", показа Инес. 

Оказва се, че откритото е стартов мотор за противовъздушна ракета на комплекс " Панцир ". Това е относително ново съветско военно съоръжение от зенитен ракетно-артилерийски комплекс с наземно и морско базиране. Стартовият мотор спомага бойната глава да набере задоволително височина и скорост, след което се откача и пада.

" Това е празен стартови мотор от противовъздушна ракета. В резултат на военните дейности има доста такива, отново наблягам - безвредни предмети, които плават в морето и ние ги отстраняваме, с цел да не се тормозят мореплавателите ", изясни началникът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов. 

Опасност за плажуващите не е имало, безапелационни са спасителите на плажа.

" По това време на плажа няма никой, не е имало напрежение, пристигнали са военните, взели са го ", описа спасителят Денислав Йорданов.

Все отново след видяното Инес не възнамерява скоро ще се върне на плажа в Поморие. 

Военноморските ни сили са реагирали на над 30 сигнала за миноподобни обекти, единствено един се оказал същински.

" Оказа се, че мини са употребявани, и при неприятно време има заплаха някоя да се откъсне и да дрейфа из морето, само че няма заплаха за плажуващите по морето ", уверен е контраадмирал Кирил Михайлов. 

Експертите са безапелационни, че макар войната в Украйна, е малко евентуално бойно съоръжение да доплува до нашия бряг. И въпреки всичко, в случай че станем очевидци на сходни предмети, не би трябвало да ги пипаме, а да сигнализираме на виновните институции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР