Двигател на растежа е производството на автомобили - перлата в

...
Двигател на растежа е производството на автомобили - перлата в
Коментари Харесай

Британската икономика се съвзема през май благодарение на автомобилния сектор

Двигател на растежа е производството на коли - перлата в короната на производството във Англия.

Брутният вътрешен продукт пораства с 0.3% сред март и май.Икономиката на Англия леко се възвръща през май, демонстрират данните на статистическия институт. Брутният вътрешен артикул (БВП) на страната е повишен с 0.3% през май след стесняване от 0.4% за предходния месец. Ръстът се дължи главно на по-добри резултати в автомобилния бранш и дава отговор на упованията на анализаторите. Между март и май Брутният вътрешен продукт е повишен с 0.3% с помощта на положително показване в бранша на осведомителни и информационни технологии и търговията на дребно. Въпреки това се следи закъснение при услугите.

Обратно към напредък

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Икономиката се върна към напредък през месец май, следвайки свиването през април. Това се дължи главно на частичното свестяване в производството на коли ", разяснява резултатите ръководителят на отдел " Брутният вътрешен продукт " в английския статистически институт Роб Кен-Смит.

Двигател на растежа е производството на коли - перлата в короната на производството във Англия, което се е върнало към предходни равнища. Според Bloomberg производството в бранша е повишено с 24% през май след спад в същия размер през април. Тогава компании от висок сан всеобщо оповестиха проекти, че стопират производството поради упованията за безреден Brexit без договорка. Въпреки това равнищата на произвеждане в промишлеността са надалеч под тези, следени през месеците преди април 2019 година, означават от института.

Производството е повишено с 1.4% през май по отношение на спад от 4.2% през април. Между март и май услугите и производството са се повишили с 0.3%, допринасяйки за общия растеж.

Със спотаен мирис за юни

Съвземането на стопанската система през май обаче може да не се окаже задоволително, с цел да няма спад през второто тримесечие, отбелязва Bloomberg. Според статистическия институт стопанската система ще се свие, в случай че и през юни не бъде маркиран растеж в производството. Според питане на изданието към анализатори през второто тримесечие Брутният вътрешен продукт ще намалее с 0.1% по отношение на предходното. Въпреки това се чака растеж през третото тримесечие. Джонсън и Хънт влязоха в вербален спор
Борис Джонсън и Джереми Хънт - противниците за английския премиерски пост, влязоха нощес в вербален конфликт кой заслужава по-голямо доверие, че ще изведе сполучливо Англия от Европейски Съюз. Това стана по време на ефирен спор, който се организира две седмици преди Консервативната партия да би трябвало да избере правоприемник на Тереза Мей.

В хода на дебатите и от двамата няколко пъти беше поискано да потвърдят, че ще изведат Англия на 31 октомври и ще защитят бизнеса от Brexit без договорка.

Джонсън съобщи, че излизането на Англия от съюза в период, със или без съглашение за развода, е въпрос на " победа или гибел ". Хънт сподели, че е подготвен да отсрочи за малко напускането, с цел да завоюва утвърждение за съглашение по изискванията за овакантяване, каквото съгласно доста икономисти е належащо.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР