Двете учителки, които са разработили и публикували най-много уроци в

...
Двете учителки, които са разработили и публикували най-много уроци в
Коментари Харесай

Две учителки са разработили и публикували най-много уроци в "Дигитална раница"

Двете учителки, които са създали и разгласили най-вече уроци в платформата " Дигитална раница ", преподават на един клас в ОУ „ Христо Ботев “ в село Екзарх Антимово, община Карнобат, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН). 

Класният началник на учениците от втори клас в учебното заведение Стоянка Митева има утвърдени и оповестени за национално прилагане в платформата 41 цифрови урока по български език и литература, математика и родинознание - най-вече от преподавателите по всички предмети в страната. Толкова урока е подготвила и колежката ѝ Гергана Колева, която води занималнята на същия клас. 

Двете преподавателки не се конкурират, а в противен случай – взаимодействат си и се допълват, с цел да могат децата да усвоят оптимално добре образователния материал, оповестяват от МОН. 

За учители като Пламена Илчева нововъведенията няма по какъв начин да бъдат опасност

„ Самата платформа дава опция уроците да бъдат употребявани по доста разнообразни способи. Ако един урок бъде показан пред учениците в утринните часове за нови познания, по-късно част от него, дружно с упражненията, може да се употребява за затвърждаване на наученото. В случай, че учениците са пропуснали нещо от новия материал, благодарение на  дигиталните уроци, които сме подготвили, ние го затвърждаваме и по този метод получаваме противоположна връзка “, споделят учителките.

Те демонстрират интерес към " Дигитална раница " напролет на тази година, когато им е показана платформата. " Искахме да предоставим на нашите възпитаници нещо ново – интерактивно, цифрово наличие, което да използван през тази образователна година, с цел да притеглим още повече тяхното внимание и интерес “, описват Митева и Колева. 

Ученическите бележници са в предишното

Според тях учениците са извънредно разчувствани от нововъведението. „ С огромно предпочитание се включват, работят в упражненията. Мисля, че е много по-лесен и наличен образователният материал за тях. Освен това са доста по-активни “, споделя Гергана Колева. 

Постепенно и други преподаватели в учебното заведение демонстрират интерес към платформата " Дигитална раница " и опциите, които дава. За основаването на цифрови уроци учителите по всички предмети в цялата страна разполагат с голям набор от електронни просветителни запаси – презентации, 3D модели, анимации, видео, означават от МОН.  

Такива лицензи имат и 67 500 учители

От МОН оповестяват, че учителите могат да дават създадените от тях уроци за свободно прилагане в " Дигитална раница ", а в случай че бъдат утвърдени и оповестени в платформата, създателите имат право на възнаграждение в размер на 179 лв. за всеки урок.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР